Toyota rallimeeskond töötamas Kalle Rovanperä masina kallal.Foto: Aldo Luud
WRC
11. september 2020, 19:05

TORMIHOIATUS? Mäkinen ja Toyota piloodid Türgi etapi eel: auto on palju parem kui eelnevatel aastatel

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad järgmisel nädalavahetusel Türgi etapiga. Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen ja ta hoolealused kinnitavad, et testisõitude põhjal on nende auto kiirem kui eelnevatel aastatel.

Peale pikka koroonapausi võistlesid WRC-masinad Rally Estonial, kus kiiretel teedel võttis Hyundai kaksikvõidu. Toyota meeskonnast õhkub järgmisel nädalavahetusel toimuva Türgi etapi eel enesekindlust. Ehkki Ott Tänak tõi 2018. aastal Yarise esimesena finišisse, siis ajalooliselt pole Türgi Toyotadele sobinud. Tommi Mäkinen usub, et nüüd on vigadest õpitud ja masin on kiirem kui eelnevatel aastatel.

"See etapp on väga keeruline ja tingimused äärmiselt karmid. See on tõsi, et Türgi pole olnud meie kõige tugevam etapp," vahendas Toyota pressiteade soomlase sõnu. "Oleme pärast mullust rallit teinud väga palju tööd, et meie pakett sobiks Türgi tingimustega. Meie auto on palju parem kui eelmisel aastal ja arvan, et saame kindlad olla, et meie jaoks tuleb hea ralli."

Enne Rally Estoniat testis Toyota Kreekas, kus olid Türgiga võrreldevad teeolud. Tiimi sõitjad sõnasid, et masinaga oli aeglastel ja kivistel katsetel väga mõnus sõita.

Kalle Rovanperä tunnistab, et Türgi ralli profiil on tema jaoks päris keeruline. "Ma pole karjääri jooksul väga palju sellistel teedel sõitnud. Eelmisel aastal sõitsin Türgis WRC2 klassis, nii et mul on väike ettekujutus, mis mind ees ootab," ütleb 19aastane soomlane.

"Aga mulle tundub, et meeskond on teinud võrreldes eelmise aastaga suure sammu edasi. Meie autole peaksid nüüd Türgi tingimused sobima. Loodan, et oleme kõik seal kiired."

Möödunud aastal jäid Toyotad Türgis esiviisikust välja, kui Ott Tänak katkestas, Jari-Matti Latvala lõpetas kuuendana ja Kris Meeke seitsmendana. Etapi võitis toona Sebastien Ogier, kes kolis Toyotasse selle hooaja alguses.

"Ilmselgelt on mul eelmisest aastast head mälestused ja selle tulemuse kordamine pole lihtne. See on kõigile keeruline ralli ja esimesena startimine on taas suur väljakutse. Aga tegelikult olen üsna elevil, milleks on Yaris WRC Türgis suuteline. Tegime hiljuti teste, mis näitasid, et auto on nendes tingimustes parem kui varem. Vaatame, mida teha suudame," ütles prantslane.

Türgi ralli sõidetakse 18.-20. septembrini.