FIA rallidirektor Yves MattonFoto: PA/Scanpix
WRC
11. september 2020, 21:46

FIA rallidirektorile avaldas Eestis nähtu muljet: Rally Estonia võib olla edaspidigi WRC kalendris

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) rallidirektor Yves Matton ütles portaalile DirtFish, et Rally Estonia debüüt avaldas muljet ja võistlus võitleb koha eest järgmiste aastate kalendris.

Rally Estonial oli MM-etapi korraldamiseks aega 63 päeva ja võistlus korraldati asjaolusid arvestades suurepäraselt. Portaal Dirtfish uuris FIA rallidirektorilt, kas eestlased teenis sellega koha järgmiste aastate kalendris. "Seda on liiga vara öelda, aga loomulikult võime tõdeda, et normaalses olukorras oleks see, mis nad saavutasid, andnud neile õiguse olla potentsiaalsete rallide nimekirjas, kellel on õigus liituda MM-sarjaga," vastas Matton.

"Me teame, et meil on kalendris vabu kohti vähem kui rallisid. Aga nad teenisid välja koha võistluste nimekirjas, kes võivad kalendrisse mahtuda," jätkas Matton, kellele avaldas Eestis nähtu muljet. "Olen saanud tagasiside, et nad tegid uskumatult heal tasemel ürituse. See oli WRC-sarja mõistes tipptasemel etapp ja neil oli selle korraldamiseks vaid mõned nädalad."

Mattoni sõnul polnud tähelepanuväärne ainult võistluse korralduslik tase, vaid suurepäraselt suudeti lahendada kooronaviirusega seotud mured ja oluline oli ka Eesti riigi poolt antud rahaline tugi. Mees vihjas sellega valitsuse poolt tehtud 2,5 miljoni euro suurusele rahaeraldusele.

"See oli keerulises olukorras olnud MM-sarjale väga positiivne," nentis Matton. "See annab meile paindlikkust ja toob MM-sarja uut verd. Nad korraldasid selle hooaja ühe parima ralli."

Kiidusõnu on tulnud teisteltki. Kuuekordne maailmameister Sebastian Ogier tunnistas, et tallegi avaldas Tartus nähtu muljet. "Olles esimest korda WRC-etapp, tegid Rally Estonia eestvedajad fantastilist tööd. Üritus oli väga hästi korraldatud ja siin oli kõigil hea olla. Teedel oli mõnus sõita ja nad oli lõbusad. See etapp oli väga positiivne," kiitis prantslane.