Jayson Tatum.Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Korvpall
12. september 2020, 09:36

VIDEO | Celtics alistas otsustavas lahingus tiitlikaitsja ning pääses finaali

Korvpalliliigas NBA selgus teine idakonverentsi finalist, Boston Celtics alistas seitsmendas matšis tiitlikaitsja Toronto Raptorsi tulemusega 92 : 87.

Brad Stevensi juhendatav tiim juhtis pisut enam kui kuue minuti järel 12 silmaga, ent kaotas avaveerandi 26 : 27. Poolajapausile minnes oli Celtics nelja punktiga ette pääsenud, enne otsustavat neljandikku tuli tiitlikaitsja ühe punkti kaugusele.

Ent seejärel Celtics enam edu käest ei lasknud. Veel 12 sekundit enne lõppu oli seisul 87 : 90 Fred VanVleetil võimalus mänguseis viigistada, ent paraku kaugvise ei tabanud. Seejärel tehti kiire viga Kemba Walkerile, kes tabas mõlemad vabavisked ning vormistas ühtlasi lõppseisu.

Mängu parimaks kerkis Celticsile 29 punkti, 12 lauapalli ja seitse resultatiivset söötu toonud Jayson Tatum. Teda toetas 21 silma, kaheksa lauapalli ja nelja vaheltlõikega Jaylen Brown. Toronto tulemuslikem oli VanVleet 20 punktiga, Kyle Lowry lisas 16 silma.

Celtics kohtub idakonverentsi finaalis Miami Heatiga, kes oli mängudega 4 : 1 alistanud põhiturniiri parima meeskonna Milwaukee Bucksi.

Läänekonverents pole aga veel kumbki finalist selgunud. Täna alistas Denver Nuggets tulemusega 111 : 105 Los Angeles Clippersi ning pikendas seeriat veel vähemalt ühe mängu võrra. 

Seejuures oli Nuggets sisuliselt terve matši vältel kaotsusseisus avapoolaja lõpu eel juhtis Clippers juba 16 silmaga. Esmakordselt pääseti juhtima seitse minutit enne viimase veerandaja lõppu, kui Nikola Jokic kaugviske tabas. Edu kasvatati kiirelt kaheksale punktile ning kuigi Lou Williamsil oli veel seisul 100 : 102 võimalus Clippers taas ette viia, ei läbinud tema kaugvise korvirõngast ning järgmisel rünnakul otsustas kohtumise saatuse Michael Porter Jr., kes tabas kolmese.

Seeriat juhib 3 : 2 Clippers, taas kohtuvad tiimid Eesti aja järgi pühapäeva õhtul kell 20. Teise läänekonverentsi finalisti selgitavad Los Angeles Lakers ja Houston Rockets. Hetkel juhib seeriat mängudega 3 : 1 Lakers, viiendat korda mängivad tiimid homme Eesti aja järgi kell 3 varahommikul.