Kalle Rovanperä.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
12. september 2020, 13:31

Kalle Rovanperä: usun, et võimalused tänavusel hooajal ralli võita on läinud

Soome rallitalent Kalle Rovanperä usub, et tema parim võimalus tänavu MM-etapp võita luhtus Rally Estonial, kus ta oli parim küll punktikatsel, ent kokkuvõttes lõpetas viiendana.

19aastasest Toyota piloodist sai Lõuna-Eesti teedel noorim piloot, kes sarja ajaloo jooksul kunagi rallit juhtinud on. Paraku purunes tal teise päeva alguses rehv ning hiljem sai ta minutilise karistuse, kuna tema kaardilugeja Jonne Halttunen eemaldas radiaatori katteplaadi kohas, kus seda ei tohtinud teha.

"Arvan, et meie parim võimalus esimese kahe sekka tulemiseks jäi kasutamata. Kui Eestisse läksin, olin ma üsna kindel, et võin poodiumikoha nimel võidelda. Etappi juhtida oli tore, kuid tekkis kaks intsidenti, mille puhul ei saanud me midagi teha, ent selline võib ralli vahel olla. Võitsin küll kiiruskatse, kuid see pole sama, mis etapivõit. Võidutunde tekkimiseks on vaja 25 punkti," lausus Rovanperä intervjuus DirtFishile.

Ees seisavad veel järgmisel nädalavahetusel algav Türgi ralli ning Sardiinia ja Ypres'i etapid.

"Vaatame, mis meil järgmistel rallidel korda saata õnnestub. Türgis on teed väga rasked ning sealsed tingimused on mulle üldiselt küllaltki keerulised. Ma pole sellistel rallidel kuigi palju osalenud, kuigi tegin Türgi rallil kaasa mullu WRC2-sarjas, seega pisut kogemust mul siiski on," lisas Rovanperä.