Rauno Sappinen.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
12. september 2020, 18:03

Avapoolajal hädas olnud Paide ja Flora said lõpuks kindlad võidud

Tiitlikaitsja FC Flora mäng Tallinna Kaleviga ning Paide Linnameeskonna kohtumine Viljandiga möödusid sarnase stsenaariumiga. Eesti tippklubid olid esimesel poolajal hädas, kuid lõpuks võtsid soosikud kindlad 4 : 1 võidud. 

Kadrioru staadionil toimunud kohtumist asus juhtima kodumeeskond Kalev, kui 14. minutil oli täpne Hannes Anier. Teise poolaja alguses viigistas Flora Martin Milleri väravast ja kuus minutit hiljem viis Vladislav Kreida karistuslöök Eesti esiklubi ette 2 : 1.

Flora 4 : 1 võidu kindlustas liiga parim väravakütt Rauno Sappinen, kes jõudis sihile normaalaja viimasel ja üleaja teisel minutil. Kokku on 24aastane ründaja skoorinud 21 korral.

Paide läks võõrsil Viljandi vastu juhtima juba avaminutil, kuid 19. minutil suutis kodumeeskonna ründaja Kaimar Saag seisu viigistada. Külalised näitasid võimu teisele poolajal, kui löödi kolm vastusega väravat. 66. minutil lõi oma teise kolli Deabeas. Kaks väravat sai kirja ka Sergei Mošnikov, kes skooris penaltist ja imeilusast kauglöögist.

20 mängu järel on 55 silma kogunud Flora edu konkurentide ees mäekõrgune. Tiitlikaitsjale järgneb Paide, kelle on koos 42 punkti. Kolmandat positsiooni hoiab Nõmme Kalju, kellel on võrreldes liidritega kaks mängu varuks. 

JK Tallinna Kalev - Tallinna FC Flora 1:4 (1:0)
14. Hannes Anier - 46. Martin Miller, 52. Vladislav Kreida, 90., 90+2. Rauno Sappinen

Viljandi JK Tulevik - Paide Linnameeskond 1:4 (1:1)
19. Kaimar Saag - 1., 66. Deabeas, 75. pen., 79. Sergei Mošnikov

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore