Lewis Hamilton Toscana GP järelFoto: AP/Scanpix
Vormel 1
12. september 2020, 17:40

Oconi eksimus kindlustas Hamiltonile Toscana GP kvalifikatsiooni võidu

Vormel 1 karussell jätkub sellel nädalavahetusel Itaalias Mugello ringrajal toimuva Toscana GP-ga. Homsele võistlussõidule stardivad esimesest reast taaskord Mercedesed.

Toscana GP kvalifikatsiooni võitis Mercedese piloot Lewis Hamilton, kes edestas tiimikaaslast Valtteri Bottast 0,059 sekundiga. Teisest reast alustavad homset võistlust Red Bulli sõitjad Max Verstappen ja Alex Albon.

"See rada on fenomenaalne. See on väga nõudlik ringrada. Olen teinud väga palju tööd seade ja sõidujoone parandamisega. Lõpuks sain ühe sellise ringi, mida vajasin," rääkis karjääri 95. kvalifikatsioonivõidu teeninud Hamilton.

Lewis Hamiltoni esikohale aitas kaasa Renault piloot Esteban Ocon, kes sõitis enda viimasel ringil välja, mistap ei saanud head aega sõitnud Bottas hooaja üldliidrit enam ohustada.

"Kollane lipp kindlasti takistas mind," tunnistas soomlane. "Aga ma ei saanudki võimalust. See on pettumus, sest olen sellel nädalavahetusel olnud kiire."

Toscana GP on Ferrari meeskonnale nende 1000. vormel 1 start. Itaalia tiimi päeva päästis Charles Leclerc, kes sõitis välja viienda aja. Tema meeskonnakaaslane Sebastien Vettel oli alles 14.