Vehklemise Eesti Meistrivõistlused Saku Spordikeskuses.Foto: Tiina Kõrtsini
Vehklemine
12. september 2020, 18:30

GALERII | Katrina Lehis tuli epeevehklemise Eesti meistriks, meeste seas võidutses üllataja. Lehis: väga keeruline on, kui teed trenni, aga väljundit pole

Saku Spordikeskuses toimunud epeevehklemise Eesti meistrivõistlustel võitsid kuldmedalid Ilian Bobrov ja Katrina Lehis.

Meeste seas sepistas suurüllatuse Ilian Bobrov. 19aastane vehkleja alistas poolfinaalis 11 : 9  Eesti senise esinumbri Sten Priinitsi ja finaalis seljatas Bobrov 22aastase Ruslan Eskovi 15 : 8. Sealjuures polnud kumbki finalist varem Eesti meistrivõistlustel medalikohale jõudnud.

Naiste seas võttis kindla võidu Katrin Lehis, kes alistas poolfinaalis 15 : 10 Karoliine Loidi ning finaalis 15 : 7 Erika Kirpu. Turniiri järel tunnistas Lehis, et viimast rasket nädalat arvestades, oli turniir isegi üllatavalt hea.

"Laps läks uuesti lasteaeda ja tegemist oli palju. Ei tundnud end liiga hästi enne võistlust ja plaan oli võtta hästi rahulikult. See mind ilmselt täna päästis, et võtsin väga rahulikult ja ei teinud vigu," lausus ta. "Matšid olid tegelikult rasked, kuigi seisud seda ei näita. Eriti kohtumiste algused olid keerulised, lõpud läksid kuidagi sobivaks ja leidsin punktid üles."

Lehise sõnul oli koroonaperiood talle raske. "Ma pole tüdinud, kuid väga keeruline on, kui teed pidevalt trenni, aga väljundit pole," nentis Eesti meister. "Treeningvõistlused pole ikka see. 11 aastat olen võistlustel käinud ja nüüd ühtäkki pole midagi - keegi ei tea, kes, mis, kus või millal. Kohati on see eriti vaimselt raske."

Erika Kirpu, kes alistas poolfinaalis 15 : 12 Irina Embrichi, tunnistas, et ta tänane enesetunne polnud parim. "Ma ei tundnud end füüsiliselt hästi, tekkisid krambid. See hoidis mind kindlasti tagasi. Aga üldiselt olen turniiriga rahul. Arvestades seda, et märtsist alates pole turniire olnud, siis õnneks oli tunnetus enamvähem hea," selgitas Kirpu. "Katrina on tugev. Ükskkord võidan mina, teine kord tema."