Nõmme Kalju meeskond.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
13. september 2020, 11:33

Nõmme Kalju koroonakolle laienes veelgi

Terviseamet teatas, et ööpäeva jooksul on lisandunud 21 positiivset koroonatesti, neist üks on seotud Nõmme Kalju jalgpallimeeskonnaga.

Kui varasemalt oli teada, et Kalju mängijate ja taustajõudude hulgast on 15 inimest andnud positiivse koroonaproovi, siis Terviseameti tänasest pressiteatest selgub, et nüüdseks on nakatunuid 16.

Kalju pidas sel nädalal Euroopa liiga esimese eelringi mängu, kuhu ei saanud koroonaviiruse tõttu kaasa sõita enamus esindustiimi mängijaid. Mitmete noorte mängijatega mehitatud Kalju pidi Sloveenia klubilt Muralt vastu võtma 0:4 kaotuse.

Jalgpalliliit andis teada, et uue positiivse proovi andnud mängija osales euromängus. EJl selgitas juhtunut nii:

„Ungaris eurosarja kohtumises osalenud Kalju mängijad ja personal andsid negatiivse koroonaviiruse testi 8. septembril Tallinnas. 9. septembril reisis meeskond tellimuslennuga Ungarisse, kus toimus 10. septembril eurosarja kohtumine. Tallinnasse naasis võistkond 11. septembril tellimuslennuga ning andis pärast riiki sisenemist koroonaviiruse testi, millest üks osutus positiivseks. 12. septembril tehti positiivse testi andnud mängijale kordustest, mis osutus samuti positiivseks.

Positiivse testi tõttu peavad meeskonnaga Ungaris viibinud inimesed järgmised kaks nädalat ehk kuni 25. septembrini veetma eneseisolatsioonis.

Varasemalt positiivse testi andnutest seitsmel mängijal on eneseisolatsiooni viimane päev 14. september ning viiel mängijal ja ühel personali liikmel 17. september.

Tänases Esiliiga B kohtumises Võru FC Helios – Nõmme Kalju FC U21 kasutab Kalju U21 mängijaid, kes ei käinud Ungaris, treeneriteks on Deniss Khomutov ja Getulio Aurelio Fredo, kes samuti ei käinud Ungaris ja on andnud negatiivse koroonaviiruse testi.

20. septembril kavas oleva Premium liiga kohtumise Tallinna FCI Levadia – Nõmme Kalju FC toimumise otsustab jalgpalliliit esmaspäeval, 14. septembril.“