Maardu Linnameeskond.Foto: Maardu Linnameeskonna Facebooki leht.
Jalgpall
13. september 2020, 13:15

KOROONAVIIRUS MÖLLAB EESTI JALGPALLIS EDASI: kaks Esiliiga klubi mängijat andsid positiivse proovi

Kaks jalgpalli Esiliigas palliva Maardu Linnameeskonna mängijat andsid 11. septembril positiivse koroonaviiruse testi.

Üks kahest positiivse proovi andnud mängijast osales 10. septembril Esiliiga kohtumises Pärnu Jalgpalliklubiga, vahendas EJLi pressiteenistus.

Maardu Linnameeskonna mängijad ja personal peavad viibima kaks nädalat eneseisolatsioonis, mis tähendab, et 17. ja 20. septembriks nende osalusel planeeritud Esiliiga mängud lükatakse edasi. Pärnu JK koosseisus 10. septembril platsil viibinud mängijad peavad samuti olema eneseisolatsioonis, mistõttu on löögi all nende 17. septembri Esiliiga kohtumine. 10. septembril Maardu ja Pärnu vahelist mängu teenindanud kohtunikele jalgpalliliit praegu uusi määramisi ei tee.

„Selle juhtumiga seoses on väga oluline rõhutada, et trennis või mängul ei tohi osaleda, kui on ilmnenud mistahes koroonaviirusele viitavad sümptomid. Sel juhul tuleb jääda koju, vältida kontakte ja pöörduda perearsti poole, samuti informeerida nii klubi kui ka jalgpalliliitu,“ märkis jalgpalliliidu kriisikomisjoni juht Veiko Soo. 

Maardu mängijate positiivsed proovid pole ainsad Eesti jalgpallis antud positiivsed proovid, Nõmme Kalju meeskonna ja taustajõudude hulgast on seni andnud positiivse proovi 16 inimest. Koroonakoldesse sattunud Kalju pidas sel nädalal võõrsil Euroopa liiga eelringi mängu, kuhu said kaasa sõita vaid loetud esindustiimi mängijad, pool koosseisust moodustati U21 meeskonnast. Täna andis EJL teada, et üks euromängul osalenud mängija on andnud positiivse koroonaproovi.