Viimati osales Subaru MM-sarjas 2008. aastal. Fotol norralase Mads Ostbergi stiilinäide.Foto: AFP/Scanpix
WRC
13. september 2020, 21:18

PÕNEV! WRCsse naasta kavatsev kuulus autotootja teeb koostööd Toyotoga

Jaapani autotootja Subaru kavatseb kuulujuttude põhjal 2022. aastal autoralli MM-sarja naasta. Seejuures loodetakse WRC masina väljatöötamiseks teha koostööd Toyotoga.

2008. aastani sõitsid Subaru piloodid MM-sarjas Imprezaga, ent praegune mudel on selleks liiga suur, et teiste autotootjatega konkureerida. Seega tuleb neil luua uus masin, mis Jaapani portaali Best Car andmetel võib suuresti põhineda Toyota C-HR GR Spordil. Alternatiivse variandina võib see põhineda hoopis Toyota Yaris Crossil.

Koostöö oleks Subarule igati kasulik, sest siis oleks uue masina arendamine märksa odavam ning samas oleks Toyotast kindlasti suur abi konkurentsivõimelise auto väljatöötamisel. 

Autotootjad on varemgi teinud koostööd. Tunamullu avaldas Toyota president Akio Toyoda lootust, et Subaru võiks kunagi MM-sarja naasta.

Subaru on MM-sarjas võitnud nii kolm individuaalset kui ka meeskondlikku maailmameistritiitlit, tiimis sõitsid kunagi ka Markko Märtin ja legendaarne Colin McRae. 2008. aastal tõmmati ülemaailmse majanduskriisi ja eesmärkide saavutamise tõttu aga ralliprojektile kriips alla.