Dominic Thiem pärast edukat matšpalli.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
14. september 2020, 08:48

Thiem ronis USA lahtiste finaalis sügavast august ajaloolise võiduni

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu võitis austerlane Dominic Thiem (ATP 3.), kes alistas finaalis 2 : 6, 4 : 6, 6 : 4, 6 : 3, 7 : 6 (8 : 6) sakslase Alexander Zverevi (ATP 7.).

See on mitmes mõttes ajalooline võit. Thiemi vaatevinklist on tähtsaim muidugi fakt, et see on tema esimene Suure slämmi turniiri triumf pärast kolme kaotatud finaali. See on esimene kogu Austria tennisele.

Theim võitis erakordsel moel. Viimati ronis Suure slämmi finaalis kahesetilisest kaotusseisust võitjaks argentiinlane Gaston Gaudio aastal 2004 Prantsusmaal, kuid USAs polnudki seda moodsal ajastul (alates 1968, kui profid lubati samuti Suure slämmi turniiridele) juhtunud. 

Ühtlasi lõppes niinimetatud kolme suure (Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer) valitsemisaeg – nad olid kolme peale jaganud kõik eelmised 13 Suure slämmi tiitlit. Nadal ja Federer ei osalenudki tänavustel USA lahtistel, Djokovic diskvalifitseeriti neljandas ringis, sest ta lõi palli hooletusest vastu joonekohtuniku kõri.