Jüri-Mikk Udam istub tänavusel EMil neljapaati koos kolme Rio de Janeiro olümpiamängude pronksimehega.Foto: Tiina Kõrtsini
Sõudmine
14. september 2020, 12:29

Sõudjad said EMiks neljapaadi paika: Rio olümpiapronkse aitab Harvardi vilistlane

Nüüdseks on selge, et paarisaerulisse neljapaati istuvad kuu aja pärast Poolas Poznanis toimuval EMil Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Jüri-Mikk Udam.

Sama nelik võitis laupäeval Viljandi järvel Eesti meistrivõistlustel kuldmedali, kui edestas kvartetti Andrei Jämsä, Kaur Kuslap, Sten-Erik Anderson ja Johann Poolak 2,8 sekundiga.

"Minek oli päris hea," sõnas Kaspar Taimsoo sõudeliidu kodulehe vahendusel. "Mulle meeldib, et kõik mehed on küllaltki ühtlased. Noorem nelik oli veel tuhande meetri peal meil kõrval ja näitas visa vastupanu."

Neljapaadi komplekteerimiseks tegid sõudjad eelmise nädala alguses erinevaid testsõite. "Jüri-Mikk Udam kohanes kiiresti ja tabas rütmi ära," kommenteeris Taimsoo. "Mis seal salata, tegemist on andeka poisiga, kelle füüsilised testidki on olnud kõrgel tasemel."

26aastase Udami jaoks pole tulevane EM päris esimene kord Eesti esinduspaadis, vaid ta sõudis neljapaadis ka mullusel EMil, kus saadi koos Taimsoo, Endreksoni ja Andersoniga pettumust valmistanud 8. koht.

Muide, Udam lõpetas aastal 2017 USAs Harvardi ülikoolis bakalaureuseastmes mehaanikainseneri eriala.