Nii kihutas Egon Kaur tänavusel Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
14. september 2020, 14:25

Egon Kaur loodab järgmisel hooajal osaleda viie-kuuel MM-rallil

Rally Estonial WRC3 arvestuses poodiumile jõudnud rallisõitja Egon Kaur (33) avaldas Betsafe'i podcast'is, et tahab järgmisel hooajal osaleda viiel-kuuel MM-etapil.

Pärast Rally Estoniat pole rallimehe elus suuri muutusi toimunud. "Rohkem inimesi on mu nime kuulnud, sõit arenes strateegilise poole pealt ja saime kogemust. Muus osas olen sama Egon," lausus Kaur. "Kindlasti loodan, et tulemusest on tuleviku mõttes kasu. Püsisime lähedal Oliverile (Solberg – M. T.), kellel on kõik eelised olemas. Neid asju vaadates on näha, et võiks edasi proovida.".

Ta lisas: "Korraks oli mõte, et prooviks see aasta veel MMile eelarvet kokku saada, kuid kui viimase nädalaga imet ei juhtu, siis see tundub natuke müstilise plaanina. Tulevikule mõeldes võiks üksikürituste asemel teha kaasa rohkem etappe, järgmisel aastal isegi viis-kuus tükki. Isegi, kui saame vähem eelarvet kokku, siis sellegipoolest saaks sõita ja kiiruse pealt edasi minna."

Egon Kaur. Foto: Mari Luud

Kaurile annabki jõudu juurde teadmine, et paljud tehasetoega rallisõitjad ei saa talle vastu. Tal pole küll välismaalt, eriti MM-etappidelt palju kogemusi, kuid koolituste tegemine on andnud talle oskuse teha loogikale põhinevaid järeldusi. "Füüsikaseadused on kõikjal samad, oluline on legend õigesti kirja saada ja auto endale mugavaks teha. Ma ei näe põhjust, miks erineva kruusa peal ei peaks hakkama saama," sõnas ta.

Suuri toetajaid on Kaur Motospordil käputäis, väikseid seevastu palju – seda ilmestas ka rallirahva toetus koduse WRC etapi eel. Järgmise aasta eelarvet hakkab ta kokku ajama juba enne Saaremaa rallit ning loodab taaskord rallifännide abile. "Unistuseks on 350 000, loomulikult jätkame suurtoetajate otsimisega. Kui õnnestub ühel-kahel etapil hea tulemus saada, siis saab sealt edasi minna," ütles Kaur.

Ta lisas, et unistus WRC-st pole kuskile kadunud ja vanust ta probleemina ei näe. "Pärast Rally Estoniat on nälg väga suur – kui oled nii lähedal meestele, kellel on tulevikku, siis see teeb näljaseks ja tahad veel võidu sõita."

Tervet podcast'i on võimalik kuulata siit.