Dani Sordo.Foto: Stanislav Moškov
WRC
14. september 2020, 19:48

Eriti täbaras seisus ralliäss saab võimaluse Sardiinias

Hinnatud ralliässa Dani Sordo hooaeg läks täielikult aia taha. Kui esialgu pidanuks ta tänavu osalema seitsmel või kaheksal MM-etapil, siis tegelikult läheb suure tõenäosusega kirja vaid kaks.

Täna teatas Hyundai ametlikult, et 37aastane hispaanlane saab oma võimaluse oktoobris toimuval Sardiinia rallil. Kui tavapäraselt kuuluvad Hyundai koosseisu Ott Tänak ja Thierry Neuville, siis Sordo, Sebastien Loeb ja Craig Breen peavad omavahel jagama kolmanda sõitja positsiooni.

Sordo osales ka Mehhiko rallil, mis läks täielikult aia taha, sest autot tabas mootoririke. „Ma ei saa isegi öelda, et sõidan tänavu kahel WRC-etapil, sest Mehhikos sõitsin korralikult ainult ühe kiiruskatse,“ sõnas ta ajakirjale AS Diaro.

Ega palju paremas seisus pole ka Loeb, kes sai tänavu Monte Carlos kuuenda koha ja istub teist korda rooli alles sel nädalal Türgis. Breenil on kirjas Rootsi ralli seitsmes koht ja suurepärane esitus Rally Estonialt, kus ta jäi alla vaid Tänakule.

Sordo on senise karjääri jooksul võitnud kaks MM-rallit: 2013. aastal Saksamaal ja eelmisel aastal just Sardiinias. Seega on igati loogiline, et Itaalia saarel saab võimaluse just tema. Kokku on ta MM-sarjas poodiumile jõudnud koguni 46 korda.