Lewis Hamilton särgiga, mis on pühendatud Breonna Taylorile.Foto: JENNIFER LORENZINI/Scanpix
Auto-Moto uudised
15. september 2020, 08:41

FIA asus uurima Hamiltoni käitumist

Vormel 1 sarja liider Lewis Hamilton kandis pühapäevasel etapil särki, mille tõttu on Rahvusvaheline Autoliit (FIA) asunud tema käitumist uurima.

Hamilton võitis pühapäeval sõidetud Toscana etapi ning kerkis taas poodiumi kõrgeimale astmele. Autasustamisel kandis 35aastane britt särki, millel oli kiri: „Arreteerige politseinikud, kes tulistasid Breonna Taylorit“. Särgi selja taga oli Taylori pilt ja kiri: „Öelge ta nime.“

26aastane Taylor suri tänavu märtsis, kui politseinikud ta korterisse tungisid ja pidasid tulevahetuse Taylori peigmehe Kenneth Walkeriga. Walker sõnas, et pidas korravalvureid sissetungijateks. Kokku tulistasid politseinikud üle 20 kuuli, Taylor sai pihta kaheksa korda ja suri saadud haavadesse.

Taylori mälestuseks erilist särki kandnud Hamilton sõnas, et on selle särgi kandmist kaua oodanud. „Olen oodanud, et saaksin seda kanda ja juhtida tähelepanu asjaolule, et on inimesi, kes on tapetud tänavatel, ja on inimesi, kes tulistati surnuks nende enda kodus,“ vahendasid Hamiltoni sõnu mitmed vormeliportaalid.

Kuuekordse maailmameistri käitumine äratas Rahvusevahelise Autoliidu tähelepanu, sest reeglite järgi ei ole etappidel lubatud teha poliitilisi avaldusi ega žeste. Ühe FIA kõneisiku sõnul toimub Hamiltoni osas hetkel aktiivne uurimine.