Andy Murray.Foto: PA/Scanpix
Tennis
15. september 2020, 12:01

Endine esireket teenis Prantsusmaa lahtistele vabapääsme

Järgmisel nädalal algavatele Prantsusmaa lahtistele tennisemeistrivõistlustele teenis teiste hulgas vabapääsme ka endine meeste üksikmängu esireket Andy Murray.

Hetkel maailma edetabelis 110. kohal olev Murray on meeste üksikmängus ainuke mitteprantslane, kes vabapääsme sai. Ülejäänud vabapääsmed said endale Elliot Benchetrir, Hugo Gaston, Quentin Halys, Antoine Hoang, Maxime Janvier, Harold Mayot ning Arthur Rinderknech.

Endine esireket Murray on seni võitnud kolm Suure Slämmi turniiri: 2012. aastal võidutses ta USA lahtistel, 2013. ning 2016. aastal Wimbledonil. Prantsusmaa lahtistel on Murray korra jõudnud finaali, kuid pidi seal 2016. aastal 6:3, 1:6, 2:6, 4:6 alla vanduma serblasele Novak Djokovicile.

Tänavused Prantsusmaa lahtised peetakse esmakordselt sügisel, sest koroonaviiruse tõttu lükati need edasi. Tavapäraselt algavad Prantsusmaa lahtised maikuu lõpus, sel aastal algavad need aga 21. septsembril.

Lisaks meeste üksikmängule jagati vabapääsmeid ka naistele ja need läksid Eugenie Bouchardile, Clara Burelile, Elsa Jacquemot’le, Chloe Paquet’le, Pauline Parmentierile, Diane Parryle, Tsvetana Pironkovale ja Harmony Tanile.