Anett Kontaveit alustab teisipäeval Rooma turniiri.Foto: Martin Ahven
Tennis
15. september 2020, 18:24

TUBLI! Kontaveit alistas Roomas nimeka prantslanna ja pääses teise ringi (1)

Maailma edetabeli 21. reket Anett Kontaveit alistas tugeva Rooma WTA turniiri avakohtumises prantslanna Caroline Garcia (WTA 45.) 6 : 3, 7 : 6 (7 : 1) ja pääses teise ringi.

26aastane Caroline Garcia jõudis hiljuti lõppenud US Openil kolmandasse ringi, kus kaotas ameeriklannale Jennifer Bradyle. Kontaveidi teekond lõppes ring hiljem, kui ta jäi alla Naomi Osakale.

Kontaveit oli Garciaga varem kohtunud kaks korda. 2016. aastal võitis prantslanna kolmes setis (7 : 6(2), 2 : 6, 6 : 4), aga mullu suutis Kontaveit Stuttgartis Garciat 6 : 4, 6 : 3 võita. Kuigi prantslanna hoiab hetkel WTA edetabelis 45. positsiooni, siis 2018. aasta septembris oli ta lausa maailma neljas reket.

Kohtumise avaminutid polnud Kontaveidile paljulubavad, sest Garcia sai kohe kaks murdepalli, kuid eestlanna suutis need ära päästa ja geimi võita. Kuni seisuni 4 : 3 hoidsid mõlemad naised oma servi väga kindlalt, kuid siis tegi Garcia geimis kolm(!) topeltviga, millega eestlanna läks juhtima 5 : 3. Kuna Kontveidil polnud enda pallingu hoidmisega probleeme, siis võitis ta 34. minutit kestnud avaseti kindlalt 6 :3.

Teine sett kulges murreteta seisuni 3 : 3, kuid siis suutis Garcia taas teha kolm topeltviga järjest, mis kinkis eestlannale murde. Kuid seisul 5:4 ei suutnud Kontaveit kahel ja prantslanna korra oma pallinguservi hoida, mis tähendas, et teise seti võitja otsustas kiire lõppmäng.

Kuigi esimese punkti kiires lõppmängus teenis Garcia, siis järgmised seitse silma noppis eestlanna. Tund ja nelikümmend minutit kestnud kohtumises olid Kontaveidi võidunumbrid 6 : 3, 7 : 6 (7 : 1) ning ta pääses teise ringi, kus kohtub paari Svetlana Kuznetsova (WTA 34.) ja Bernarda Pera (WTA 61.) võitjaga.

Möödunud aastal jõudis Kontaveit Itaalia lahtistel teise ringi, kus kaotas Maria Sakkarile. Teisalt tegi eestlanna 2018. aastal Roomas ühe oma elu parima võistluse, kui suutis järjepanu alistada Coco Vandeweghe, Svetalana Kuznetsova, Venus Williamsi ja Caroline Wozniacki, millega ta jõudis poolfinaali, kus kaotas Elina Svitolinale.

18:12
Eigo Kaljurand

Kohtumise statistika. Võib öelda küll, et Garciale said saatuslikuks üheksa topeltviga.

Matši statistika (Ekraanitõmmis)
18:10
Eigo Kaljurand

JA OLEMAS! KONTAVEIT VÕIDAB KIIRES LÕPPMÄNGUS SEITSE PUNKTI JÄRJEST! EESTLANNALE 6:3, 7:6 (7:1) VÕIT!

18:09
Eigo Kaljurand

6:1 ja Kontaveidil viis matšpalli!

18:09
Eigo Kaljurand

Kontaveit võidab viienda palli järjest. 5:1 tähendab, et eestlanna on matši võidule päris lähedal.

18:08
Eigo Kaljurand

Ootamatult tõusis platsil tugev tuul ja Garcia tegi kohe topeltvea. Ka tema järgmine palling jäi pehmeks ja Kontaveidi tagantkäe järel on eestlanna edu 4:1

18:06
Eigo Kaljurand

Kontaveidilt väga hea palling ja kiires lõppmängus edu 2:1

18:06
Eigo Kaljurand

Hirmsasti oleks vaja Kontaveidil serv tööle saada, sest hetkel on esimese servi protsent päris kehv ja teiste pallide pealt saab prantslanna väga hästi vajutada.

18:05
Eigo Kaljurand

Kuigi Anett suudab esimesed kaks murdepalli ära päästa, siis kolmandat enam mitte. Seis 6:6 ja asi läheb kiiresse lõppmängu!

18:03
Eigo Kaljurand

Kontaveidi esimesed servid ei taha kuidagi õnnestuda, mistap laseb ta Garcia väga lihtsalt mängu. Seis 0:40 ja Garcial kolm murdepalli!

18:02
Eigo Kaljurand

Ai-ai, pikk pallivahetus päädib Kontaveidi võrkulöögiga. Eestlanna jääb taas otsustaval hetkel 0:30 taha.

18:00
Eigo Kaljurand

Aneti äralöök toob murde! Seis 6:5 ja Kontaveit hakkab taas pallima matšivõidu eest!

17:58
Eigo Kaljurand

Garcia suudab esimesed kaks murdepalli ära päästa, sealjuures viimase puhul käib ta platsil pikali. Kuigi esmapilgul tundus, et naine tegi endale haiget, siis suutis ta end kiiresti üles ajada. Väike paus sellest mängu tuli.

17:55
Eigo Kaljurand

Garcia teeb Garciat. Alustab kahe topeltveaga, millele pani otsa veel ühe lihtsa eksimust. Kontaveidil kolm murdepalli!

17:54
Eigo Kaljurand

Valus. Kontaveidi teine serv jääb päris hädiseks ja Garcia lööb palli tagantkäega punktiks. Garcia murrab, seis 5:5 ja läheb veel mänguks. Kontaveidi näost on näha pettumust, peaasi, et see matši ei kanduks.

17:52
Eigo Kaljurand

Anetil oli õnne, sest Garcia eksib ja esimese murdepalli suudab Kontaveit ära hoida.

17:52
Eigo Kaljurand

Garcia saab teise seti esimesed kaks murdepalli. 

17:50
Eigo Kaljurand

Ai-ai, Kontaveidilt topeltviga ja Garcialt suurepärane lööks, mistõttu jääb eestlanna 0:30 taha.

17:49
Eigo Kaljurand

Seis 5:4, sest Garcia hoiab pallingut. Kui Kontaveit suudab sama teha, siis võtab eestlanna võidu. Pöidlad pihku!

17:45
Eigo Kaljurand

Kontaveit hoiab oma servi kindlalt ja teda lahutab mängu võidust vaid üks geim!

17:42
Eigo Kaljurand

Ühesõnaga Kontaveit juhib 4:3 

Loe rohkem