Monza sõuvõistluse on seitsmel korral võitnud tsiklisõitja Valentino Rossi.Foto: LaPresse/Scanpix
WRC
15. september 2020, 19:47

Ralliportaal: on üha tõenäolisem, et MM-kalendrisse lisandub vormel 1 ringraja ümbruses toimuv etapp

Portaali Dirtfish sõnul spekuleeritakse ralliringkondades, et WRC-kalendrisse lisandub Monza etapp.

WRC-sarja ametliku kalendri põhjal lõpeb koroonapandeemiast räsitud hooaeg 22. novembril Belgias, kuid hinnatud ralliajakirjaniku David Evansi sõnul on väga tõenäoline Monza etapi lisandumine. Kuigi Autodromo Nazionale di Monza ringrada on tuntud kui vormel 1 võistluspaik, toimub seal alates 1978. hooajast iga-aastane ralli.

Monza Rally Show, kus 100 miili pikkusel võistlusel võtavad omavahel mõõtu motospordi tipud, võitis 2011. aastal üheksakordne maailmameister Sébastien Loeb. Lisaks on seal viimastel aastatel võistelnud näiteks Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen, Robert Kubica ja Valentino Rossi, mistap loetakse sealselt rallit autotootjate jaoks üheks olulisemaks turundussündmuseks.

Kuigi sellel nädalal sõidetakse Türgis ning oktoobris ja novembris toimuvad Sardiinia ja Ypresi MM-rallid, soovib promootor kalendrisse veel ühte võistlust. Siiani on arutlusel Horvaatia ralli lisandumine, kuid aina tõenäolisem on, et MM-sarjale tõmmatakse joon alla 3.-6. detsembrini sõidetaval Monza etapil.

"See oleks WRC-sarja jaoks väga loogiline. Monza ringrajal tuleb piisavalt palju võistluskilomeetreid, et see muudaks etapi põnevaks," rääkis Dirtfishile allikas, kelle sõnul võiks toojaid meelitada odavad kulud ja boonuseks oleks võimalus tuua raja äärde publikut. Samuti võiks võistlust toetada Itaalia ettevõte Pirelli, kes on alates järgmisest hooajast WRC-sarja ametlik rehvitarnija. 

Juhul kui võistlus ei jõua MM-sarja kalendrisse, siis võib ta saada WRC Promotional staatuse, mille sai möödunud hooajal Rally Estonia.