Wayde van Niekerk.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
16. september 2020, 09:36

Maailmarekordiomanik tegi pika vigastuspausi järel rahvusvahelisel areenil võiduka comeback'i

400 meetri jooksu olümpiavõitja Wayde van Niekerk osales pärast 2017. aasta Londoni MMi esimesel rahvusvahelisel võistlusel, teenides eile Šveitsis toimunud mõõduvõtul võidu.

Lõuna-aafriklase võiduajaks 400 meetri distantsil märgiti 45,58. 28aastane van Niekerk oli veel enne lõpusirget viiendal kohal, kuid tegi tugeva lõpu ning edestas teisena finišeerinud hollandlast Jochem Dobberit 20 sajandikuga. Kolmas oli poolakas Karol Zalewski.

Kui rahvusvahelisel areenil oli see van Niekerkile üle kolme aasta esimeseks võistluseks, siis Lõuna-Aafrikas on ta tänavu juba võimeid testida saanud. Veebruarikuus läbis ta 100 meetrit 10,10ga, poole pikemal distantsil läks kirja aeg 20,31.

Veerandmailer oli tegelikult lootnud rahvusvahelisel võistlusel teha comeback'i augusti alguses, ent toona ei võimaldanud seda teha koroonaproov, mis teadete põhjal osutus valepositiivseks.

2017. aastal Londonis maailmameistritiitlit kaitsnud van Niekerk vigastas sama mõned kuud hiljem oktoobris heategevusliku ragbimängu käigus põlve niivõrd tõsiselt, et pidi järgmised kaks hooaega täielikult vahele jätma. Lõuna-aafriklasele kuulub Rio olümpiamängudest 400 meetri jooksu maailmarekord 43,03.