Elfyn Evans ametis Rally Estonial.Foto: Mari Luud
WRC
16. september 2020, 12:43

MM-sarjas teist kohta hoidev Toyota piloot tiitlile ei mõtle: võtame ühe ralli korraga

Autoralli MM-sarjas teist kohta hoidev Toyota piloot Elfyn Evans tõdes, et Rally Estoniaga lasi ta küll tiimikaaslasel Sebastien Ogier'l vahet suurendada, kuid üldjoontes suurt midagi ei muutunud.

Prantslasest kuuekordne maailmameister on nelja etapiga kogunud 79 silma ning edestab waleslast üheksa punktiga. Evans meistritiitlist rääkida ei tahtnud, vaid usub, et praegusel hetkel on tähtis keskenduda eesseisvale rallile: Türgi etapp algab sel reedel.

"Mu positsioon eriti ei muutunud. Hea küll, loovutasime Rally Estonial liidrile ühe punkti ning see pole ideaalne. Läksime Eestisse, et vahet vähendada, kuid minu jaoks ei muuda see midagi. Praeguses seisus ei saa me taktikamänge mängima hakata. Peame lihtsalt võtma ühe ralli korraga ning Türgis anname endast parima. Teame, et mõnedel on seal parem asetus, kuid tegu on väga ettearvamatu etapiga, kus võib kõike juhtuda," lausus waleslane WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

Eelmisel aastal jäi Evansil seljavigastuse tõttu Türgis käimata ning tunamullu rikkus esituse probleem käigukastiga. Toona oli ta veel M-Spordi piloot. Kuigi Toyota pole keerulisematel teedel just hiilanud, annab rallipiloodile enesekindlust Kreekas tehtud testimine.

"Meeskond on kõvasti vaeva näinud ja kõik kolm pilooti lõpetasid etapieelse testi heatujuliselt. Muidugi on raske hinnata, millises seisus me võrreldes teiste tiimidega oleme, kuid saan kindlalt öelda, et tunnetus autos oli positiivne," lausus Evans.