Esapekka Lappi stiilinäide Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
16. september 2020, 13:14

Soome ralliäss: Türgi etapil tuleb kasutada pead

Soome rallipiloodid Esapekka Lappi ja Teemu Suninen loodavad, et reedel algaval Türgi rallil läheb neil paremini kui Rally Estonial. Varasematel aastatel on nad sealt kõrgeid kohti noppinud.

Eestis jäi Suninen kuuendaks ja Lappi seitsmendaks, kuid etapi võitnud valitsevale maailmameistrile Ott Tänakule kaotasid nad pea kolme minutiga. Türgi ralli on aga hoopis teistsuguse iseloomuga ning soomlased usuvad, et seal võiks neil märksa paremini minna.

"Oleks suurepärane, kui läheks nii, nagu eelmisel aastal [Lappi sai toona teise koha] ning teeksime Türgis tugeva tulemuse. Oleme näinud, et Fiestal kiirust jagub, seega sealsed katsed sobivad meile kindlasti paremini," lausus soomlane portaalile rallit.fi.

Türgis tuleb tihtilugu kasuks tasakaalukus.

"Sellisel rallil tuleb oma pead kasutada ning teada, millal rünnata ja millal tagasi hoida. Türgis on vaja tasakaalukalt sõita ning kui sellega hakkama saame, siis võime teha tugeva tulemuse," lisas Lappi. 

Mullu Türgis neljandana lõpetanud Suninen usub, et eelmisel aastal hangitud kogemused tulevad talle kasuks. 

"Õppisin eelmisel aastal toimunud rallist palju. Leidsin siis tasakaalu kiiruse ja ettevaatlikkuse vahel. Loodetavasti saame tänavu heade kohta nimel sõita," lausus Suninen.

M-Spordi pilootidele teeb muidugi olukorra raskemaks tõsiasi, et võrreldes tehasetiimidega nemad enne Türgi rallit masinat testida ei saa.