Martin Laas Slovakkia velotuuri avaetapi finišis.Foto: twitter.com/BORAhansgrohe
Jalgrattasport
16. september 2020, 21:14

Laas teenis Saksamaa tippklubi värvides esimese võidu, Tour de France'l kindlustas Roglic esikohta

Slovakkias velotuuri avaetapi võitis Bora-Hansgrohe meeskonnas sõitev Martin Laas, kes teenis Saksamaa tippklubi särgis oma esimese võidu. Prantsusmaa velotuuril on üldvõidule väga lähedal Primož Roglic.

Slovakkia velotuur algas 106 kilomeetrise sõiduga, kus etapivõit otsustati lõpusprindiga. Kõige teravama jalaga oli 27aastane Martin Laas, kes edestas uusmeremaalast Shane Archboldi (Deceuninck-QuickStep) ja belglast Sean De Bied.

"Lõpuks see juhtus!" rõõmustas Laas Twitteris. "Esimene võit Bora-Hansgrohe särgis. Aitäh kõigile meeskonnakaaslastele."

Liidristaatust ei saanud Laas väga kaua hoida, sest samal õhtul võisteldi eraldistardis. Kiireim oli Deceuninck-Quick Stepi sõitja Jannik Steimle, Laas kaotas talle 41 sekundiga ja lõpetas 54. kohal. Israel Start-Up Nationi tiimis sõitvad Norman Vahtra ja Mihkel Räim lõpetasid avaetapi peagrupis, eraldistardis olid nad vastavalt 29. ja 64.

Samal ajal vallutasid maailma tipud Prantsusmaa mägesid. Tour de France'i 17. etapi võitis Kolumbia rattur Miguel Angel Lopez (Astana). Talle järgnes senine üldliider Primož Roglic (Team Jumbo-Visma; kaotus 15 sekundit) ja Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates; +0.30).

Sama trio juhib velotuuri ka kokkuvõttes. Sloveeni Roglici edu kaasmaalase Pogacari ees on 57 sekundit, Lopez kaotab liidrile minuti ja 26 sekundiga. Suure tõenäosusega jagavad need kolm meest tänavuse tuurivõidu, sest neljas mees Richie Porte jääb esikohast maha enam kui kolme minutiga.

Prantsusmaa velotuuri lõpuni on veel neli etappi. Suure tõenäosusega otsustakse võitja homsel mägisel etapil ja laupäeval toimuval eraldistardist sõidul.