Maya Moore võitles 13 aastat, et oma tulevane kaasa vanglast välja päästa.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
16. september 2020, 21:52

Korvpallitäht päästis vabadusse 22 aastat süütuna vanglas olnud mehe ja abiellus temaga

Kahekordne olümpiavõitja ja neljakordne korvpalliliiga WNBA kuldmedalist Maya Moore teatas 2019. aastal ootamatult, et lõpetab karjääri. Naine otsustas toona pühenduda sotsiaalsete probleemide lahendamisele, mille keskmes oli pooleks sajandiks vangi mõistetud Jonathan Irons. 

Maya Moore, keda peetakse üheks aegade parimaks naiskorvpalluriks, teatas möödunud aastal karjääri lõpetamisest, sest soovis võidelda Jonathan Ironsi õiguste eest. Irons mõisteti 1998. aastal süüdi sissemurdmises ja majaomaniku tulistamises ning ta sai 50aastase vanglakaristuse. Sealjuures oli Irons toona vaid 16aastane.

Tänavu märtsis otsustas kohus, et prokurörid jätsid tähelepanuta olulised tõendid, mis oleksid tugevdanud mehe kaitset, ja juulis pääses ta trellide tagant.

Moore'i sõnul kohtus ta Ironsiga esmakordselt 13 aastat tagasi, tänu programmile, mis võitleb süütult vangimõistetud inimeste õiguste eest. Naise sõnul said nad aastate jooksul lähedaseks ja kui mees enneaegselt vanglast vabanes, siis peeti ka pulmad.

"Tahtsime teatada, et jätkame tööd, kuid teeme seda nüüd abielupaarina," teatas Moore saates Good Morning America. "Viimase 13 aasta jooksul saime sõpradeks ja alustasime tohutut lahingut, et ta koju saada. Aja jooksul sai selgeks, mida tegi Jumal meie südametega, ja nüüd istume siin, alustades üheskoos elu uut peatükki."

Mees tunnitas, et ta mõtles abielule juba varem, kuid ei soovinud, et naine seoks ennast vanglas istuva mehega. Kuid peale vabanemist palus ta Maya kätt ning viimane oli kiiresti nõus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grateful to announce this new chapter of life! What a miracle ❤️🙏🏽❤️

A post shared by Maya Moore (@mooremaya) on