Giannis Antetokounmpo valiti ühehäälselt põhihooaja sümboolsesse viisikusse, kuid play-pffis tema koduklubi nelja parima sekka ei jõudnud.Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Korvpall
16. september 2020, 23:09

NBA sümboolsesse viisikusse valiti kaks eurooplast

Korvpalliliiga NBA avaldas põhihooaja sümboolse viisiku. Valituks osutusid teiste seas sloveen Luka Doncic ja Kreeka koondise superstaar Giannis Antetokounmpo.

NBA põhihooaja sümboolsed viisikud valivad välja Ühendriikide ja Kanada spordiajakirjanikud. Esimesse viisikusse pääsesid Anthony Davis ja Lebron James (mõlemad Los Angeles Lakers), James Harden (Houston Rockets), Luka Doncic (Dallas Mavericks) ning eeldatavasti põhihooaja parimaks mängijaks kuulutatav Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Kummalisel kombel on NBA-tiitli võimalus vaid Los Angeles Lakersi duol, sest Hardeni, Doncici ja Antetokounmpo meeskonnad nelja parima sekka ei pääsenud. Antetokounmpo ja James teenisid sealjuures maksimumpunktid (500) ehk nad hääletati esimesse viisikussse ühehäälselt. 

Teise kvinteti moodustasid tagamängijad Damian Lillard (Portland Trail Blazers) ja Chris Paul (Oklahoma City Thunder), ääremängijad Kawhi Leonard (Clippers) ja Pascal Siakam (Toronto Raptors) ning Serbia tsenter Nikola Jokic (Denver Nuggets).

Kolmandas viisikus on Russell Westbrook (Rockets), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jimmy Butler (Miami Heat), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) ja Rudy Gobert (Utah Jazz).