Leedu meisterklubi surus Flora vastu muru. Kas Eesti parim klubi suudab teha islandlaste vastu vigade paranduse?Foto: Robin Roots
Jalgpall
17. september 2020, 21:24

BLOGI JA GALERII | SUPER! Flora alistas koduväljakul Reykjaviki ja pääses järgmisesse ringi

FC Flora päästis Eesti klubijalgpalli au, kui Euroopa liigas teise eelringis alistati 2 : 1 KR Reykjavik.

Jalgpalli Meistrite liiga esimeses eelringis kaotas Flora 1 : 1 viigiga lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias Suduvale. Euroopas said tappa ka Nõmme Kalju, Tallinna Levadia ja Paide Linnameeskond. Neljapäeval said Eesti klubid lõpuks silma pähe, kui Flora alistas koduväljakul 27-kordse Islandi meistri KR Reykjaviki.

Kodumeeskond alustas Euroopa liiga teise eelringi kohtumist väga hästi, kui Rauno Alliku võitis 8. minutil keskväljal palli ja mängis selle Rauno Sappinenile, kes pääseb väravavahiga silmitsi ja lükkas nahkkera postipõrkest võrku.

Edasi kontrollis platsil toimuvat külalismeeskond. 12. minutil pudistas Igonen karistuslöögi enda ette ja KR Reykjaviki ründaja skooris, kuid Flora õnneks fikseeris kohtunik suluseisu. Kuigi islandlased üritasid mitmel korral kauglöökidega, siis neile jäid Flora kaitsjad ette ja võrku sahistasid hoopis rohesärgid.

Reykjaviki nurgalöögi järel tuli kodumeeskond kiirrünnakusse ja kui tundus, et olukord jooksis umbe, sai Flora paremkaitsja Michael Lilander palli ja vajutas selle paarikümnelt meetrilt värava allanurka. Skooriga 2 : 0 esimene poolaeg ka lõppes.

Teine poolaeg algas islandaste survega, kuid 58. minutil sai kollase kaardi Jónasson, kes lõi Allikule jalgadesse. Kuna see oli talle mängu teine kollane, siis see tähendas kokku punast kaarti ja Reykjavik jäi vähemusse.

Kuigi Rauno Allikult oli suurepärane võimalus lüüa Flora kolmas värav, siis skoorisid hoopis külalised, Reykjavik teenis keskväljal karistuslöögi, Chopart andis pika laveeriva tsenderduse ja vastaste tipuründaja Finnbogason lõi palli 76. minutil peaga võrku.

Kuigi viimasel veerandtunnil suutsid külalised, kes kokku tegid mängus 18 pealelööki, tekitada ohtlikke olukordi, siis rohkem väravaid kohtumises ei nähtud. Eesti meisterklubi pääses kolmandasse eelringi, kus võõrsil kohtutatakse Malta meeskonnaga Floriana. 

FC Flora - KR Reykjavik 2:1 (2:0)
8. Rauno Sappinen, 38. Michael Lilander - 76. Kristjan Floki Finnbogason

21:31
Eigo Kaljurand

Aga tõmbame siin otsad kokku! Hiljem saab minu ja asjaosaliste mõtteid lugeda juba "7 võtit" nimelises üllitises.

21:22
Eigo Kaljurand

Tuli raskelt, aga peamine, et tuli! Flora pääses kolmandasse eelringi, kus kohtutatakse Linfieldi (Põhja-Iirimaa) ja Floriana (Malta) matši võitjaga.

21:22
Eigo Kaljurand

KÕIK! FLORA ON EDASI!

21:20
Eigo Kaljurand

Reykjavik oli lähedal. Islandaste ründaja pääses paarilt meetrilt löögile, kui pall lendas üle. Huhuh. Veel on minut vastu pidada!

21:18
Eigo Kaljurand

Flora jõudis mitmel korral vastaste kasti, kuid seni on ründajate lahendused päris kohutavad. Õnneks peab kodumeeskond vastu pidama veel kolm (lisa)minutit...

21:16
Eigo Kaljurand

"Puhastame korralikult," röögib Henn, kes on mängijate peale päris kuri.

21:15
Eigo Kaljurand

Platsil toimuv on täiesti arusaamatu. Kuigi Floral on platsil üks mees rohkem, siis mäng on islandlaste käes. "Rahu, mehed," karjub Henn üle staadioni.

21:12
Eigo Kaljurand

USKUMATU! Liivak saab paarilt meetrilt löögile, kuid vastase kaitsja võtab palli väravajoonelt. Flora on teisel poolajal raisanud kaks suurepärast võimalust. Loodame, et see ei saa saatuslikuks...

21:09
Eigo Kaljurand

Flora teeb 81. minutil (normaalaja) viimase vahetuse. Sappinen tuli välja ja vigastuspausilt naasnud Lepik sisse.

21:07
Eigo Kaljurand

Värav tuli 75. minutil. Kolm minutit hiljem tuli identsest kohast karistuslöök, kuid sellel korral tuli Igonen õigeaegselt väravast välja.

21:04
Eigo Kaljurand

Reykjavik teenis keskväljal karistuslöögi. Chopart andis pika laveeriva tsenderduse ja vastaste tipuründaja Finnbogason lõi palli peaga võrku.

21:02
Eigo Kaljurand

AI-AI-AI. REYKJAVIK LÖÖB ÜHE TAGASI.

21:01
Eigo Kaljurand

Punase kaardi järel on mäng muutunud üsna tuimaks keskväljapusimiseks, kus kumbki tiim ei suuda palli enam vastase kastini toimetada. Äkki suudab kohtumisse ilu tuua Frank Liivak, kes vahetas välja väga tubli mängu teinud Alliku.

20:55
Eigo Kaljurand

Reykjavik teeb oma teise vahetuse. Palmasson tuli välja, Hauksson sisse.

20:55
Eigo Kaljurand

AI-AI-AI! Alliku röövib 66. minutil vastaselt palli, mängib Kostjaga seina, tõmbab vastase kaitsja stiilselt kohvile ning pääseb vastase kollkipriga silmitsi. Mehel oleks vaja pall vaid vastase väravavahist mööda mängida... kuid lööb selle napilt mööda. Valus, sest selle kolliga olnuks mäng tehtud.

20:52
Eigo Kaljurand

63. minutil võtab täiesti süütust situatsioonist kollase ka Punyed. Kuigi viivuks näib, et Reykjavik on murdunud, siis järgneval rünnakul saab Geirsson kasti joonelt löögile, kuid Igonen püüab palli kindlalt.

20:51
Eigo Kaljurand

Samas olukorrast võttis endale kollase kaardi ka vastaste paremkaitsja Chopart. Tribüünilt magasin olukorra maha, kuid eeldavasti tuli see mölina eest.

20:49
Eigo Kaljurand

Punane kaart tuli mängu 58. minutil ja nüüd on Flora seis juba päris-päris hea.

20:48
Eigo Kaljurand

Jónasson lõi Allikule jalgadesse ja võttis sellega oma mängu teise kollase. Islandlased üritasid kohtunikule selgitada, et ta andis kaardi valele mehele, kuid korduse põhjal igati õige otsus ning meeskonna äär läks sooja duši alla.

20:45
Eigo Kaljurand

REYKJAVIK JÄÄB VÄHEMUSSE!

Loe rohkem