Kai Havertz on üks neljast mängijast, kellega Londoni Chelsea on seni ridu täiendanud. Arvestades, et letti on löödud 220 miljoit eurot, teeb see ühe palluri keskmiseks hinnaks 55 mijonit.Foto: Glynn Kirk
Jalgpall
17. september 2020, 18:53

Suviste suurkulutajate edetabelit troonib Londoni Chelsea

Tundub, et koroonakriis pole jalgpalliklubisid sente lugema pannud. Euroopa suurliigades pole üleminekute aken veel sulgunud, kuid väikse vahekokkuvõttena võib nentida, et kümme suurimat kulutajata on kamba peale uute mängijate soetamiseks välja käinud 930 miljonit eurot.

Esikümnesse kuulub neli klubi Inglismaa Premier League'ist, kusjuures kindel liider on Londoni Chelsea: Kai Havertzi, Timo Werneri, Ben Chilwelli ja Hakim Ziyechi eest on lauale laotud 220 miljonit eurot. Kõige enam krabisevat ehk 79 miljonit eurot maksti Havertzi eest Leverkuseni Bayerile.

Teisele kohale platseerub klubis suurt verevahetust läbi viiv läbi viiv FC Barcelona, kes on maksnud Miralem Pjanici, Trincao, Matheus Fernandese ja Pedri eest kokku üle 101 miljoni euro ning kolmas on Milano Inter 89 miljoni euroga. Selle raha eest on Itaalia klubi enda ridadesse hankinud Achraf Hakimi, Nicolo Barella, Stefano Sensi, Darian Malesi ja Aleksandar Kolarovi.

Esikümnesse mahuvad ka Madridi Atletico (88,6 miljonit eurot), Lissaboni Benfica (78,7), Manchester City (77,7), Torino Juventus (75,5), Napoli (70), Premier League'i uustulnukas Leeds United (66,7) ning mullu üle noatera Inglise kõrgliigasse püsima jäänud Aston Villa (63,4).