Reykjaviki vastu avavärava löönud Rauno Sappinen saab järgmises ringis proovile panna Malta klubi Floriana kaitsjad.Foto: Robin Roots
Jalgpall
17. september 2020, 23:42

EUROOPA LIIGA: Florat ootab reis Maltale, edukad ka Antonovi ning Pika ja Purje klubid

Jalgpalli Euroopa liiga teise eelringi kohtumised lõppesid eestlaste jaoks edukalt: järgmisesse ringi pääseid nii FC Flora kui ka Ats Purje ja Artur Pika koduklubi KuPS ning Ilja Antonovi leivaisa Ararat-Armenia.

Flora alistas koduväljakul 2 : 1 Islandi meeskonna KR Reykjaviki ning kohtub kolmandas eelringis võõrsil Malta klubi Florianaga, kes sai võõrsil 1 : 0 jagu Põhja-Iirimaa satsist Linfieldist.

Mõlemad neljapäeval võistlustules olnud eestlaste koduklubid pääsesid edasi ülimalt draamatilisel moel. Ilja Antonov ei kuulunud Ararat-Armenia koosseisu, kui Armeenia klubi tuli Luksemburgi meeskonna Fola vastu välja sõna otseses mõttes trammi alt. Kui normaalajast oli täis tiksunud 90 minutit, oli Ararat-Armenia veel 1 : 3 kaotusseisus, ent üleminutitel suudeti seis viigistada ja mäng lisaajale viia. Seitse minutit enne lisaaja lõppu löödi ka 4 : 3 võiduvärav ja pääseti kolmandasse eelringi, kus kohtutakse Sloveenia klubiga Celje.

Artur Pikk sai kirja täismängu ja Ats Purje oli varupingil, kui KuPS võõrustas slovakkide Bratsislava Slovanit. Mängu normaalaeg lõppes seisul 0 : 0, kuid lisaajal, 111. minutil asusid külalised juhtima. Lisaaja viimasel minutil suutis Soome klubi siiski viigistada ning penaltiseeria 4 : 3 võit viis nad kolmandasse eelringi, kus madistatakse Suduvaga, kes mäletatavasti Meistrite liiga esimeses eelringis oli jagu saanud Florast.

Varem Eesti klubidega mänginud meeskondadest saatis edu FCI Levadia välja lülitanud Fääri saarte B36 Torshavni, kes sai penaltiseeria järel jagu Walesi TNSist, samuti "koroonapaaris" Nõmme Kalju alistanud sloveenide Murat, kes seljatas Taani klubi Aarhusi. Seevastu Paide linnameeskonna euroteekonna lõpetanud Vilniuse Žalgiris pidi tunnistama norrakate Bodo/Glimti paremust.

Teises eelringis tulid platsile ka mitmed nimekad klubid, ning nende mängudes üllatusi ei sündinud. Edasi pääsesid näiteks nii AC Milan, Tottenham, Wolfsburg, Glasgow Rangers kui ka Istanbuli Galatasaray.