Goran Dragic (vasakul) ja Jae Crowder võitu tähistamas.Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Korvpall
18. september 2020, 09:18

VIDEO | Tänavune suurüllataja astus pika sammu NBA finaali suunas

Korvpalliliiga NBA idakonverentsi play-off'is viiendat asetust omanud Miami Heat on tegemas võimsat hooaega. Avaringis alistati mängugi loovutamata Indiana Pacers, seejärel lülitati ilma igasuguste probleemideta konkurentsist põhiturniiri parima meeskonna Milwaukee Bucksi ning täna alistati teist korda Boston Celtics ning asuti idakonverentsi finaali 2 : 0 juhtima.

Tänased võidunumbrid olid 106 : 101. Tasavägiselt lõppenud avaveerandi järel suutis Celtics pääseda 17 punktiga juhtima. Eelviimase neljandiku võitis Miami aga 37 : 17 ning läks otsustavale veerandajale vastu viiesilmalises eduseisus. Veel kolm minutit enne lõppu oli Celtics juhtimas, kuid Goran Dragici kolmene ning Jae Crowderi lähivise tegid sisse otsustava vahe ning kindlustasid Miamile võidu.

Dragic tõi võitjatele lõpuks 25 punkti, teda toetas Bam Adebayo 21 silma ja kümne lauapalliga. Kaotajate resultatiivseim oli Kemba Walker, kes kogus 23 punkti, Jayson Tatum ja Jaylen Brown lisasid kumbki 21 silma.

Nelja võiduni peetava seeria kolmas matš toimub Eesti aja järgi pühapäeva hommikul kell 3.30. Homme toimub avalahing läänekonverentsi finaalis, kus kohtuvad Denver Nuggets ja Los Angeles Lakers.