Hannes Soomer.Foto: sp8images
Auto-Moto uudised
18. september 2020, 20:19

Hispaanias vabatreeningutel 13. aja sõitnud Soomer: päev oli parem, kui tundub

„Päev oli oluliselt parem, kui paberil tundub,“ ütles täna Hispaanias Barcelonas Supersport klassi kuuendal MM-etapil vabatreeningutel kolmeteistkümnenda aja sõitnud Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha).Tänased vabatreeningud möödusid vahelduvates ilmaoludes: hommikul oli kuiv, kuid pärastlõunal sõideti poolmärjal rajal. Circuit de Barcelona-Catalunya ringrajal on Soomer esmakordselt, seega möödusid tänased kaks vabatreeningut talle rajaga tutvudes.

„Kihvt rada, siin on palju sellist, mis mulle meeldib. Näiteks kiirete sisseminekutega pikad lõputud kurvid, mis sarnanevad kodusele Audruringile ning mis peaks olema minu tugevaks küljeks,“ kirjeldas Soomer.

Suur osa esimesest vabatreeningust kuluski raja õppimisele, selle lõpus sõitis Soomer välja 13nda aja, olles kiireimast Lucas Mahiasest (Kawasaki Puccetti Racing) 1,180 sekundit aeglasem. Teise vabatreeningu ajal oli rada poolmärg ning kaks esimest ringi tegi Soomer vihmarehvidega, kuid tuli siis boksi sisse ja läks slikkidega kiiremat ringi üritama alles 10 minutit enne sessiooni lõppu. Tulemuseks selle sessiooni viies aeg 1,005 sekundit kiireimast, meeskonnakaaslaest Isaac Vinalesest taga.

„Ratta tunnetus oli hea ja ilmselt me homme erilisi muudatusi ei tee, sest ilm tuleb heitlik nagu tänagi,“ ütles Soomer.

Supersport klassi kvalifikatsioon toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 12:40, esimene võistlussõit 16:15, teine pühapäeval kell 13:30.

Enne kuuendat etappi hoiab Soomer maailmameistrivõistlustel 50 punktiga kümnendat kohta.