Ott Tänak.Foto: Aldo Luud
WRC
19. september 2020, 17:11

Tänak: olen üsna kindel, et punktikatseks olen rajal tagasi

Valitseva maailmameistri Ott Tänaku lootused noppida Türgi rallilt häid punkte kustusid kolmandal kiiruskatsel, mil eestlane tehnilise probleemi tõttu teelt välja sõitis. Ent Hyundai piloot pole kaotanud lootust, et tal õnnestub etappi lõpetavaks punktikatseks naasta ning võtta vähemalt sealt maksimum.

Tänak sõitis teelt välja roolisüsteemi rikke tõttu, ent hetkeseisuga pole veel selge, mis selle probleemi põhjustas. 

"Meil oli roolisüsteemiga probleeme, kuid ei tea, mis see täpselt on, sest auto on jätkuvalt metsas. Peame ootama, millal see teenindusparki jõuab, et teada saada, mis juhtus. See toimus küllaltki järsku, mingeid hoiatusmärke polnud. Tavaliselt ei ole see suureks probleemiks ja selle parandamine ei tohiks liiga keeruline olla, vahendas Tänaku sõnu Autosport.

Tiitlikaitsja usub, et pühapäeval saab ta uuesti starti tulla, eesmärgiga võtta punktikatsest maksimum.

"Olen üsna kindel, et oleme homme tagasi. Teame kõik, mida see [tiitlikaitsmise seisukohalt] tähendab, seega see pole see [mille järele tulime]. Arvan, et siinkohal pole rohkem muud midagi öelda," lisas Tänak.

Pärast mullust tiitlivõitu Toyota meeskonnast Hyundaisse siirdunud eestlane hoiab nelja etapi järel üldarvestuses 66 silmaga kolmandat kohta. Kui Monte Carlos oli ta avarii järel sunnitud katkestama, siis Rootsi ja Mehhiko etappidel tuli ta teiseks, kaks nädalat tagasi võitis aga koduse Rally Estonia. Jooksvas arvestuses [pärast Türgi ralli 7. kiiruskatset] on liidri Sebastien Ogier' edu Tänaku ees 31 punkti.