Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
Auto-Moto uudised
19. september 2020, 22:10

Adamo kommenteeris Tänaku sõidu rikkunud probleemi: enam seda ei juhtu

Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo kinnitas, et tiim on jõudnud selgusele, miks tekkis Ott Tänaku masinal probleem. Mäletatavasti pidi valitsev maailmameister Türgi ralli keset kolmandat kiiruskatset katkestama.

Küll aga ei soostunud itaallane detailidesse laskuma.

"Meil oli probleem roolisüsteemiga. Seda, mis selle põhjustas, ma teile ei ütle. Aga enam seda ei juhtu," ütles Adamo portaalile DirtFish.

Hyundai boss lisas siiski, et ta on pettunud, et Tänaku masin alt vedas.

"Kui meil tekib selline probleem, siis ma ei mõtle statistikale. Olen siin selleks, et võita meistritiitleid. Need probleemid ei pea korduma, et mind reageerima panna või vihale ajama. Me ei püüa autot lõhkuda, vaid proovime võita. Seda pole kunagi varem juhtunud, kuid see poleks pidanud juhtuma ka täna," lisas Adamo.

Kuigi Türgi rallit juhib Tänaku tiimikaaslane Thierry Neuville, on itaallase mõtted eelkõige valitseva maailmameistri avariil.

"Katkestamine varjutas terve päeva. Kuid see, et üks meie pilootidest juhib ning teine jagab teist kohta, loob homseks head eeldused. Thierry läks päeva edenedes paremaks, peame mõistma, et meil on vaja võtta 100% sellest, mis meil on," lausus Adamo.

Samuti on ta väga rahul Sebastien Loebi esitusega, kes jagab Sebastien Ogier'ga hetkel teist kohta. "Imeline. Homme peame vaatama, mis pärast esimest katset juhtub. Ma ei tea, kas saan Loebilt nõuda, et ta terve päeva Ogier'ga sama pulga peal oleks," lisas Adamo.