Elfyn Evans.Foto: Mari Luud
WRC
20. september 2020, 14:28

ÜLIPÕNEV! Türgi ralli pööras MM-sarja üldseisu pea peale

Türgi ralli pööras MM-sarja üldseisu pea peale. Kaks etappi enne lõppu tõusis liidriks Elfyn Evans, kes edestab Sebastien Ogier'd 18 punktiga.

Evans hoidis Türgis veel laupäeva õhtul neljandat kohta, kuid pühapäevase avakatsega tõusis ta kindlaks liidriks ning hoidis kohta lõpuni. Punktikatselt noppis ta kolm lisasilma.

Kolmandat kohta jagavad Ott Tänak ja Kalle Rovanperä, nemad kaotavad Evansile 27 punktiga. Põhjamaisest duost jääb omakorda viie silma kaugusele Thierry Neuville.

Kavas on veel kaks rallit: oktoobris sõidetakse Sardiinias, novembris Belgias. Laual on veel maksimaalselt 60 punkti, seega kõik on lahtine, kuid trumbid on selgelt Evansi käes. Viimati tuli britt maailmamesitriks 2001. aastal, kui võidu noppis Richard Burns.

Tõsi, DirtFishi ajakirjanike andmetel on laual ka üks jokker. Nimelt spekuleeritakse, et MM-sarja kalendrisse võib lisanduda ka Monza etapp, mis tähendaks, et laual on veel maksimaalselt 90 punkti. Ametlikud kanalid räägivad siiski endiselt, et Sardiinia ja Belgiaga saab hooaeg läbi.