Sebastien Loeb.Foto: Hyundai Motorsport
WRC
21. september 2020, 14:48

Kas rallikuningas pidas lahkumisetenduse? „Mul pole halli aimugi.“

Võimalik, et üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb lõpetas pühapäeval oma karjääri viimase MM-ralli.

WRC telekanali reporter püüdis otse-eetris 46aastaselt prantslaselt uurida, kas nüüd ongi kõik läbi, kuid vastuseks kõlas: „Ma ei saa aru.“ Jäi lahtiseks, kas Loeb ei soovinud vastata või ei kuulnud ta tõesti küsimust.

Kindel on see, et oktoobrikuisel Sardiinia etapil ta ei stardi, sest seal saab Hyundai kolmanda piloodina võimaluse mullune võitja Dani Sordo. Seni on lahtine Belgia ralli koosseis, sest lisaks Ott Tänakule ja Thierry Neuville'ile noolivad oma võimalust Craig Breen, Sordo ja Loeb. Raske öelda, kellele boss Andrea Adamo panustab. Loeb on asfaldil alati tugev, kuid sama käib ka Sordo kohta. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Travail d'équipe 🤜🏼🤛🏼 Un grand bravo à tout le Team @hmsgofficial pour le job réalisé ce week-end 👏🏻 #HMSGOfficial #RallyTurkey #WRC

A post shared by Sébastien Loeb (@sebloebofficiel) on

DirtFish küsis Loebilt uuesti, mida tulevik ikkagi toob? Vastus jäi endiselt ümmarguseks: „Hooaja lõpu plaan pole täpselt paigas ja järgmise aasta kohta ma ei tea. Mul pole halli aimugi.“

Pigem arvatakse, et vanameister lahkub sarjast. Samas mäletavad rallisõbrad, et see poleks tema esimene karjääri lõpetamine. Tiitlite jahtimisega jättis Loeb hüvasti küll pärast 2012. aastat, kuid hiljem on ta vahelduva eduga käinud nooremaid kolleege hurjutamas. Poole kohaga rallisõitjana on Loeb noppinud kolm võitu: 2013. aastal Monte Carlos ja Argentinas, 2018. aastal oli ta parim Kataloonias. Kui Türgi jäigi tema hüvastijätuetenduseks, siis oli tegemist igal juhul stiilse lahkumisega, sest legend tõusis poodiumi kolmandale astmele.

„Mul oli lõbus. Asi pole selles, et näidata teistele, mida suudan, vaid tahan ka endale midagi tõestada. Andsime endast parima ja tegime hea ralli, olin kiirusega rahul,“ ütles rallikuningas.