Maksim Paskotši.Foto: FC Flora Facebooki leht.
Jalgpall
21. september 2020, 15:45

TORE UUDIS: noor Eesti kaitsja liitub nimeka Inglismaa kõrgliigaklubi akadeemiaga!

FC Flora jalgpalliklubi andis teada, et nende mängija Maksim Paskotši liitus Tottenham Hotspuri noorteakadeemiaga. Paskotši sõlmis Tottenhamiga kolmeaastase lepingu ja mängija ülemineku tingimused ei kuulu avaldamisele, anti teada klubi kodulehe vahendusel.

17-aastane Paskotši kuulub Flora U21 meeskonna mängijate hulka, tänavu on ta Esiliigas kaasa teinud üheksas mängus ja saanud kirja 779 minutit. Kõrgliigas on noormees istunud sel hooajal küll esindusmeeskonna pingil, kuid mänguaega veel teeninud pole. U16 koondise eest on Paskotšil kirjas neli mängu, U17 esinduse eest 11 kohtumist ja üks värav.

Flora kodulehe andmetel käis värske ülemineku teinud mängumees Tottenhamis esmakordselt testimisel augustikuus.

Paskotši sõnas üleminekut kommenteerides Flora kodulehe vahendusel nii: „Ma ei saa kirjeldada, kui õnnelik ma praegu olen! See on väga raske, aga samas võimas samm minu karjääris. Tahan tänada kõiki Flora mängijaid ja eriti treenereid, kes andsid mulle väga palju ja ma olen kindel, et neid inimesi ma ei unusta ja nendega me jääme headeks sõpradeks. Treeneritele ja mängijatele- aitäh usalduse ja kogemuse eest! Üks klubi. Üks pere!“

Spordidirektor Norbert Hurt lisas omalt poolt: „Juuli lõpus saime info, et Tottenham on Maksimist huvitatud ja soovivad teda enda juurde testima. Testimine läks hästi, Tottenham oli nähtuga rahul. Samal aja tutvusin mina klubiga, et saada aimu, millise keskkonnaga on tegemist, kui mängija peaks sinna siirduma. Väga kiiresti sai selgeks, et inimesed on avatud ja toetavad. Iga mängija, kes sinna tuuakse peab olema esindusmeeskonna perspektiiviga. Niisama mängijaid kokku ei kuhjata. Kohapeal tehakse lisaks meeskonna treeningutele individuaalsed plaanid, et mängija meisterlikkus viia võimalikult kõrgele tasemele.“

Tottenham Hotspuri noorteakadeemia põhitööks on andekate noormängijate arendamine ning nende süsteem on hinnatud kõrgema kategooria noortesüsteemiks. Nende nimekirjast on tippu jõudnud näiteks Harry Kane ja Ledley King.