Tommi Mäkinen.Foto: OLI SCARFF/Scanpix
WRC
21. september 2020, 17:11

Mäkinenil jagus oma endise sõitja Tänaku suhtes rohkelt kriitikat: ta käitus rumalalt ja ebasportlikult

Tommi Mäkinen, kes veel mullu oli Toyota tiimis Ott Tänaku tiimipealik, jagas nüüd Hyundai meeskonda esindava eestlase suhtes rohkelt kriitikat, sest tema hinnangul polnud õige see, kuidas Tänak Türgi ralli viimastel katsetel käitus.

Tänaku jaoks lõppes nädalavahetusel sõidetud Türgi ralli suur mäng laupäeval, kui eestlase masin jäi roolisüsteemi rikke tõttu tee äärde ja võidu enam kihutada ei õnnestunud. Pühapäeval oli ta tagasi rajal ja noolis vähemalt punktikatselt jagatavaid punkte. Selleks pidi ta aga säästma rehve ning seetõttu juhtuski nii, et eelviimasel katsel, mille pikkuseks oli 38,15 km, jäi Tänak kohe katse alguses tee äärde seisma ja sõitis lõpuni üsna rahulikus tempos. Punktikatsel oli eestlane taas hoos ja sai tiimikaaslase Thierry Neuville’i järel teise koha, ralli kokkuvõttes ta laupäevase katkestamise tõttu enam loomulikult kõrgesse mängu ei sekkunud.

Veel mullu Tänakuga Toyotas koos töötanud Tommi Mäkinen sõnas, et tema endise sõitja käitumine oli kohutav. „Oti käitumine jättis temast täiesti rumala ja ebasportliku inimese mulje,“ rääkis endiselt Toyota tiimipealikuna ametis olev Mäkkinen. „Ma ei tahaks oma tiimis ühtegi sellist käitumismalli näha, aga nagu näha, siis teised tiimid on selleks valmis. Olin väga üllatunud, kui nägin teda aeglaselt sõitmas. See oli mulle tõesti suur üllatus. Meie spordiala ei ole selle jaoks mõeldud. See ala on mõeldud selleks, et annad endast kõik, mitte ei mängi strateegiamänge,“ rääkis pettunud Mäkinen Dirtfishi portaalile.

Ralliportaali uudises oli kirjas seegi, et Tänak ei tahtnud oma endise tiimibossi väiteid kommenteerida.