Novak Djokovic.Foto: RICCARDO ANTIMIANI/Scanpix
Tennis
21. september 2020, 22:06

Skandaalidest räsitud maailma esireket jõudis hullu tähiseni

Meeste tennise esireket Novak Djokovic võitis Rooma turniiri finaali ja teenis sellega oma 36. Masters-turniiri võidu, mis tähistab rekordit.

Rooma turniiri finaalis kohtus Djokovic maailma 15. reketi Diego Schwartzmaniga, kelle serblane alistas 7:5, 6:3. Tänane võit tähendas, et Djokovic on nüüdseks võitnud 36 Masters-turniiri ja sellega ületas ta ühe võidu võrra oma konkurendi Rafael Nadali rekordi!

„Ma ei usu, et mängisin selle nädal jooksul oma parimat tennist, aga arvan, et olen enda jaoks kõige raskemal ajal taas tennise leidnud ja täna - eriti otsustavatel hetkedel - suutsin selle leida peaaegu igas matšis nii täna kui ka eile,“ vahendas serblase sõnu Eurosport.

Djokovici jaoks ei ole senine aasta olnud lihtne. Esmalt tabas maailma koroonaviirus, millest justkui tervenenult otsustas maailma esireket korraldada Aadria turniiri. Paraku nakatusid nii Djokovic kui veel mõned mängijad koroonaviirusesse ja mees teenis selle tõttu rohkelt kriitikat.

Seejärel naasis tennisemaailm omamoodi normaalsusesse ehk mängima hakati ilma publikuta. USA lahtistel jõudis Djokovic oodatult neljandasse ringi, aga sai seal pahaseks ja lõi palli oma selja taha. Õnnetult sai sellega pihta üks naissoost joonekohtunik, keda pall tabas vastu kõri. Djokovic oli juhtunu suhtes alandlik ja vabandav, kuid pidi siiski turniirilt lahkuma, kuna ta diskvalifitseeriti.

Masters-turniire on Djokovic nüüd parimana võitnud 36, Nadalil on neid ette näidata 35, kolmas tulemus on kirjas Roger Federeril, kes on triumfeerinud 28 korda.