Ott Tänak.Foto: Aldo Luud
WRC
22. september 2020, 12:18

Tänak kasutas Türgi ralli laupäevast ebaõnne kavalalt ära

Ott Tänaku sõnul suutis ta Türgi rallil teda tabanud ebaõnne ära kasutada vähemalt selleks, et valmistuda järgmiseks ralliks.

Hyundai tiimi esindava Tänaku jaoks said Türgi ralli võitmise lootused suure hoobi laupäeval, kui roolisüsteemi rikke tõttu polnud enam võimalik edasi kihutada. Katsel raja äärde jäänud eestlane otsustas Türgi ralli asemel mõelda juba tulevikule.

„Jah, me saame paremad olla ja usun, et sel nädalavahetusel ei näidanud me oma parimaid esitusi. Kokkuvõttes on meil veel tööd teha ja loodetavasti enam-vähem teame, mida teha, et saaksime paari nädala pärast Sardiinias tugevamad olla,“ rääkis Tänak ralliportaalile Dirtfish. „See (Sardiinia ralli eelne testimine) saab kindlasti olema väga tähtis. Oleme selleks juba valmistunud: terve laupäeva saime ideid koguda, mida tegema peaksime, ja kindlasti ootan seda juba väga,“ andis eestlane mõelda, et kui ta Türgi rallil enam edasi kihutada ei saanud, kasutas ta vaba päeva uuele rallile mõtlemiseks.

MM-sarja arvestuses õnnestus Tänakul lõppenud nädalavahetusel kirja saada vaid neli punkti, mis ta teenis punktikatse teise koha eest. „Loomulikult tahtsin punktikatselt punkte teenida. Ma ei saanud päris täisvõimsusel sõita, sest olin veidi ebakindel, aga kokkuvõttes noppisin siiski mõned punktid ja see oli parem tulemus kui oleks olnud null punkti. Aga kokkuvõttes ei olnud see hea nädalavahetus,“ lisas valitsev maailmameister.

Järgmisena kihutatakse WRC sarjas Sardiinias 8.-11. oktoobril. Üldarvestuses on liidriks Elfyn Evans (97 punkti), talle järgneb 79 punktiga Sebastien Ogier ning siis tulevad 70 punktiga Ott Tänak ja Kalle Rovanperä.