Susie ZhaoFoto: The Mega Agency / Vida Press
Kõmu
22. september 2020, 14:14

KOHUTAV: 33aastane pokkeritäht vägistati ja pandi elusalt põlema

33aastase pokkerimängija Susie Zhao elupäevad lõppesid absoluutselt võikal moel, kui ta esmalt vägistati ja seejärel põlema pandi. Juhtunu eest on üks süüdistatav antud kohtu alla ja protsessile eelnevalt antud tunnistustest on ilmnenud, et oma karjääri jooksul rohkem kui 200 000 dollarit teeninud Zhao privaatseid kehaosasid oli jõhkralt rünnatud ja tema kehast oli enam kui 90% kaetud põletushaavadega.

Pokkerimaailmas Susie Q nime all tuntud naise surnukeha leiti 13. juulil Oaklandi maakonnast Pontiaci järve piirkonnast. Kuivõrd naise keha oli ilmselgelt väärkoheldud, asuti juhtunut uurima kui kuritegu ja selle tulemusel esitati süüdistus 60aastasele Jeffrey Morrisele, kes on registreeritud seksuaalkurjategija. Augustis esitati mehele süüdistus esimese astme mõrvas.

Kui prokurör oli omapoolse süüdistuse kokku pannud ja sellega mindi enne avalikku kohtuprotsessi kohtuniku juurde, väitis Morrise kaitsja Pamela Johnson, et tõendid tema kliendi vastu on kaudsed ja seetõttu ei peaks protsessi toimuma. Kohtunik Kelley Kostin polnud sellega nõus ja nii jõuab juhtum ühel hetkel vandekohtunike ette. Praegu on Morris protsessi toimumise ajani vangis, kautsjonit pole talle määratud. Vandekohtunikega algava kohtuprotsessi aeg pole samuti teada.

Võikad detailid

Kuigi juhtum veel kohtusse pole jõudnud, avalikustasid mitmed portaalid juba eelmisel nädalal detaile, mis tulid lagedale eelistungi ajal. Mitmed seal esitatud tunnistused ning tõendid räägivad võigast lugu.

DailyMail vahendas, et koroneri asetäitja doktor Andrew Hanosh sõnas virtuaalselt esitatud tunnistuses, et Zhao keel oli ära põlenud, tema juuksed välja kisutud ja suits ning tahm naise kopsudes annavad põhjust oletada, et ta oli põlema panemise hetkel elus. Hanoshi hinnangul oli Zhao keha 90% ulatuses kaetud põletusjälgedega.

Lahkamise käigus selgus seegi, et Zhao genitaale oli tugevasti löödud rusika või mõne muu sarnase objektiga. Varasematest kohtudokumentidest on teada, et enne oma surma oli Zhao kinni seotud ja teda oli vägistatud. Jõhkralt moonutatud naise surnukeha leidnud Ronald Granville sõnas oma tunnistust andes nii: „Oli raske aru saada, kas see oli kellegi Halloweeni vemp või põlenud mannekeen.“

Mis juhtus?

White Lake’i politseijaoskonna uurija Thomas Sorasin tunnistas kohtus, et kõneeristuse abil on näha, et Zhao ja esimese astme mõrvas süüdistuse saanud Morris helistasid 12. juulil omavahel kaheksa korda. Mõlemad ööbisid Waterfordis asuvas Sherwoodi motellis. Ühe FBI agendi sõnul näitavad mobiilimastide andmed, et 33aastane Zhao ja 60aastane Morris läksid koos motellist ühe pargi äärealale. Viimast korda nähti Zhaod elusana 12. juuli õhtul, tema söestunud surnukeha leiti Pontiaci järve lähedalt järgmisel hommikul kell 8.05.

Morris ütles oma vahistamise järel politseile, et ta võttis Zhao 12. juulil Watkinsi järve tee äärest peale ja nad mõlemad läksid ööseks Sherwoodi motelli, kuhu nad registreerisid end sisse õhtul kella poole kümne paiku. Kohtu all oleva Morrise sõnul lahkusid nad seejärel koos motellist, et soetada alkoholi. Ostu järel läksid nad koos motelli tagasi, ent Morrise väitel lahkus Zhao kesköö paiku ööbimispaigast ja võttis kaasa kõik oma asjad, sealhulgas telefoni.

Kohtule esitatud dokumentidest selgub aga, et naise mobiil oli motellis kuni järgmisel hommikul kella viieni. Sama ajani oli motellis ka Morrise telefon. Mobiilimastide ja turvakaamerate lindistuste järgi on näha, et just 13. juulil kella viie paiku hommikul lahkus Morris motellist. Kahtlusalune sõitis seejärel 3745 aakri suuruse pargi äärealale, kus ta viibis umbes seitse minutit. Süüdistuse järgi sidus Morris seal Zhao kinni, ründas teda seksuaalselt mõne suure esemega ja pani seejärel põlema.

Mehe ja naise minevikud

Morris arreteeriti 31. juulil pärast seda, kui tema kohta oli väljastatud vahistamisorder ja politseinikud ta kinni pidasid. Mehe sõiduki läbiotsimisel leiti vereplekkidega voodilina ja puidust pesapallikurikas, millel tundusid samuti olevat vereplekid. Lisaks leiti autost mitmeid juuksekarvu, kiude jms asju, millel olid vereplekid ja mis kuulusid Morrisele.

60aastasel kohtu all oleval süüdistaval on pikk seksuaalkuritegude register. 1989. aastal mõisteti mees süüdi kolmanda astme seksuaalkuriteos. Lisaks on tal mitmeid koduvägivalla süüdistusi, sealhulgas 2009. aastast pärinev koduvägivalla süüdistus, milles Morris end süüdi tunnistas. Zhao mõrva ajal oli mees vangist väljas katseajal. Toonane süütegu, mille eest mees oli vangi mõistetud ja seejärel katseajaks välja lastud, ei olnud seotud seksuaalsete aktide ega koduvägivallaga.

33aastane Zhao elas Los Angeleses ja külastas Waterfordi piirkonnas regulaarselt oma ema. Pokkerimaailmas räägiti, et naisel on kaartide mängimiseks looduse poolt antud anne. Oma karjääri jooksul võitis naine rohkem kui 224 000 dollarit.