Foto: Bethesda
Esport
22. september 2020, 15:01

„The Elder Scrolls 6“ ainult Xboxil? Kus hakkavad Bethesda mängud ilmuma tulevikus

Käesoleva nädala vaieldamatult suurimaks uudiseks on fakt, et Microsoft käis välja 7,5 miljardit dollarit, et endale saada ZeniMax Media ning selle alla kuuluvad mängustuudiod.

Neist tähtsaimaks on „Fallout“ ja „The Elder Scrolls“ seeriate arendaja Bethesda. Lisaks kaasnevad tehinguga ka id Software („Doom“), Arkane („Dishonored“), MachineGames(„Wolfenstein“), Tango Gameworks („The Evil Within“) ja paljud teised. 

Esimese ärevuse vaibudes oli paljude huulil küsimused: mis saab nende stuudiote mängudest tulevikus? Kas Bethesda teosed jõuavad tulevikus ainult Microsofti platvormidele? Ning milline saatus ootab ees eksklusiivselt PlayStation 5 konsoolile arendatavaid teoseid „Deathloop“ (Arkane) ja „Tokyo Ghostwire“ (Tango Gameworks)?


PlayStation 5 peatsed omanikud (ka eestlased, kes veerand tunniga adekvaatse hinnaga eeltellimuse sooritasid) võivad kergendatult hingata. Xboxi ninamees Phil Spencer avaldas Bloombergile, et kõnealused teosed ilmuvad plaanipäraselt. See muidugi ei välista, et mängud kunagi hiljem teistele platvormidele jõuda ei võiks.

Tulevikus hinnatakse igat mängu eraldi ning seega võib tõepoolest juhtuda, et varasemalt Sony konsoolidelegi jõudnud seeria ilmub vaid Xboxi ja PC peal.

Kindel on aga see, et kõik tulevased Bethesda (ja teiste stuudiote) mängud jõuavad kohe esimesel päeval Xbox Game Pass teenusesse. Nende hulka kuulub ka eesootav kosmoserollikas „Starfield“, mille kohta sahistatakse, et alles hiljuti oli Sony huvitatud maksma ajalise eksklusiivsuse eest.

Microsofti sõnul on Game Pass praeguseks hetkeks ligi meelitanud üle 15 miljoni tellija.