Luis Suarez peale keeleeksami läbimist.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
22. september 2020, 18:52

Juventusel ja Luis Suarezil on vesi ahjus? Itaalia politsei sõnul ründaja kodakondsuseksami tulemused võltsiti

Itaalia prokuratuur teatas teisipäeval, et Uruguay jalgpalliässa Luis Suareze Itaalia kodakondsuseksami tulemused on suure tõenäosusega võltsitud.

Augustis Barcelona juhtkonnaga tülli läinud Suarezi mängijaõiguste vastu tundis pikalt huvi Torino Juventus. Kuid Juventuse väljaspoolt Euroopa Liitu pärit mängijate limiit oli täis, mistap pidi Suarez tehingu toimumiseks hankima Itaalia kodakondsuse.

Barcelona ründaja, kelle elukaaslane on Itaalia päritolu, lendas eelmisel nädalal Perugiasse eksamile. Suarez läbis selle vähem kui poole tunniga, mis tekitas võimudes kahtlusi, sest tavaliselt võtab kirjalikust ja suulisest osast koosneva B1-keeletesti täitmine enam kui tunni.

"Serie A klubi palus Suarezil eksamil osaleda," ütles kohaliku politsei esindaja Selvaggio Sarri Radio Punto Nuovole. "Juventus soovis mängijat registreerida ja Perugia ülikool oli nõus eksami korraldamisega. Probleemid algasid siis, kui ülikool seisis silmitsi inimesega, kes ei rääkinud sõnagi itaalia keelt."

Väidetavalt öeldi Suarezile enne kirjalikku osa vastused ette ja suulist osa tulemuse määramisel ei arvestatud. 

Sarri rõhutas, et praegu ei süüdistata Juventust ega Suarezi õiguserikkumises. "Ülikoolile polnud välist survet. Juventust praegu ei uurita, aga eks näis, mis välja tuleb. Antud juhumil lasid Perugia ülikooli töötajad end mõjutada inimese tähesärast."

"Mure seises selles, et riigiametnikud ei teinud oma tööd. Oleme alates 2020. aasta veebruarist jälginud Perugia ülikooli nende hämarate tegevuste pärast," rääkis Sarri, kelle sõnul kuulati nende telefonikõnesid pealt.

Lintidelt kuuldu põhjal näib tegu olevat üsna selge pettusega. "Asi pole selles, et ta võiks eksami läbida.Ta peab selle läbima, sest me ei saa rikkuda B1-keeletesti pärast 10 miljoni euro suurust diili," ütles üks ametnik kõnes. Nüüd peavad ametivõimud välja selgitama, kas tegu oli reaalselt töötajate isetegevusega või oli seal mängus muudki mahhinatsioonid.

Suarezi ja Juventuse võimalik diil luhtus juba möödunud nädalal, kui klubi hakkas endale otsima uusi sihtmärke. Veel pole teada, kas selle põhjuseks oli skandaalne keeleeksam. Teisipäeval laenas Juventus Madridi Atleticost ründaja Alvaro Morata. Meedia sõnul võib just Atletico saada lähinädalail Suarezi uueks tööandjaks.