Henri Drell.Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. september 2020, 20:07

Henri Drell on kogenud peatreeneri abil leidnud uue hingamise: tahan jääda Pesarosse

Itaalia korvpalliportaal Sportando kirjutas paar nädalat tagasi, et Pesaro soovib Eesti korvpallikoondislase Henri Drelli saata laenule. Noormehe enda sõnul oleks tema eelistus jääda klubisse, sest ta on leidnud uue peatreeneriga klapi.

Portaali sõnul lootis Pesaro saata Henri Drelli laenule, et vabastada tiimis üks välismängijate koht. Eestlase sõnul soovib ta klubisse edasi jääda.

"Eelmisel hooajal oli Serie As mängimine minu jaoks positiivne kogemus. Olen endiselt 20aastane ja olin toona liiga noorim välismaalane," lausus lõppenud hooajal keskmiselt 17 minutiga 4,7 punkti visanud ja 2,1 lauapalli noppinud Drell Itaalia telekanalile RTV antud intervjuus.

Drelli sõnul on talle väga positiivselt mõjunud horvaadist peatreener Jasmin Repeša, kes liitus klubiga sellel suvel. "Õppisin Euroliiga kogemusega treeneri käe all superkarika mängudes väga palju. Nüüd arvan, et olen uueks hooajaks valmis, nagu on seda ka meeskond," selgitas Drell, kelle sõnul on 59aastasel horvaadil selge ja huvitav visioon.

Jasmin Repešal on Euroliigast kogemusi 17 hooaja jagu, 2004. aastal viis ta Bologna Fortitudo finaali. Lisaks on ta tulnud kuuel korral Horvaatia ning kahel korral nii Itaalia kui Türgi meistriks.

"Ta tahab, et mängiksin otsustavalt. Ta palub mul pidevalt peale visata, võtta laudu ja sööta. Tema nägemuses peaksin tegema lihtsaid asju, sest kui mängid kergelt, tuleb kõik muu iseenesest," rääkis Drell, kelle sooritused Itaalia superkarika mängudes olid üsna lubavad, sest ta tõusis mitmes matšis klubi parimaks skoorijaks.

"Muidugi eelistaksin selle meeskonnaga koos kasvada. Lisaks treenerile on siin NBA kogemusega veteran Carlos Delfino ja mehed nagu Frantz Messenat, kes on mänginud kõrgetasemelistes liigades," jätkas Drell. "Parem on jääda siia ja õppida."