Foto: Pixabay.com
Esport
23. september 2020, 11:12

SEGADUS NIMEGA? Xbox Series X eeltellimine kergitas märgatavalt ka vana Xboxi populaarsust

Uue generatsiooni Xbox Series X konsooli eeltellimine algas 22. septembril ning nagu PlayStation 5 puhul, oli ka Microsofti masina ümber parajalt segadust. Kõige märkimisväärsem seik pärineb aga Amazoni lehtedelt, kus võis märgata ka praeguse Xboxi populaarsuse näiliselt röögatut tõusu.

Nimelt avastasid kasutajad, et Xbox One X n-ö müügiaste (sales rank) tõusis 747% võrra. Mida see täpsemalt tähendab?


Kõnealune number näitab, et võrreldes varasemaga on Xbox One X-i kordades rohkem ostetud. Kindlasti ei saa siit aga välja lugeda müüdud konsoolide arvu, kogused võivad tegelikkuses olla üpriski väikesed, kuna saadaval olevate seadmete hulgad on pigem väikesed.

Pikalt on räägitud, et Microsoft kasutab enda konsoolide puhul keerulist nimede süsteemi. Praeguse generatsiooni masinate nimedeks on Xbox One S ja Xbox One X, järgmine põlvkond toob endaga kaasa aga Xbox Series S-i ja Xbox Series X-i. Paljude arvates tekitab see segadust ning Amazonis aset leidnud segaduste virvarr olla selle ilmselgeks näiteks.

Asjaolu, et inimesed sattusid segadusse, on tõesti üks võimalustest. Siiski tasuks siinkohal arvestada, et eeltellimuse annavad eelkõige sisse eeltööd teinud kliendid. Seega on raske järeldada, et tegemist on samade lastevanematega, kes jõulude eel elektroonikapoodi astudes lihtsalt lapsele Xboxi tahavad ning sooritavad ostu eelkõige hinnasilti vaadeldes.

Samuti saab näpuga viidata edasimüüjate poole, kes varasemalt müügist maha võetud mängumasina uue konsooli eeltellimuste ajal taas müüki panid. Nii on võimalik nahk üle kõrvade tõmmata neilt, kes üritavad kiirelt eeltellimust teha, ent tähelepanematuse tõttu valele esemele klikivad.


Näpuga saab viibutada ka Amazoni enda poole. Mitmed kasutajad on väitnud, et Xbox Series X-i otsides pakutakse neile esimesena justnimelt praegust One X-i. Mitmed väidavad, et sarnane seik leidis aset ka PlayStation 5 eeltellimuste ajal ning esmalt vupsas otsingumootoris ette praegune PS4.

Üks võimalustest on aga lihtsalt asjaolu, et uue mängumasina tulek on inimestes mängurluse vastu huvi äratanud ning nad on otsustanud just nüüd ja praegu enda esimese konsooli soetada. Saatuse tahtel on selleks olnud Xbox One X.

Kõige humoorikam teooria väidab aga seda, et Xbox One X-i populaarsuse põhjustajaks on hangeldajate poolt üles seatud botid. Pole saladus, et mitmed kuritahtlikud ärimehed on tööle pannud programmid, mis ihaldatud seadme teiste nina eest kiirelt ära napsaks, et nood siis hiljem röögatu hinnaga teistest portaalides müüki panna. Võis aga juhtuda, et hooletu näpuka tõttu ostis uut seadet ihkav hangeldaja ära praeguse põlvkonna mudeli.


Paar olulist fakti: Xbox One X-i tootmine on lõpetatud ja see on toote lehel ka selgelt ära märgitud. Samuti tasub märkida, et Amazon uuendab enda müügiastmeid igal tunnil.

Tegelikkuses ei oska me öelda, kes või mis täpselt eelnevalt kirjeldatud segaduse taga seisab. Muidugi, Microsoft oleks võinud enda uuele konsoolile parema, selgelt eristuva nime valida (tundub, et Nintendo Wii U ümber tekkinud probleemidest õppust võtta poel suudetud). Samas on liialt vara väita, et tegemist on niivõrd laialt levinud probleemiga, nagu paljud väidavad.