Austria politsei nabis 27. veebruaril 2019 kohaliku suusakoondise hotellist kinni kaks dopingupatust suusatajat, Max Hauke ja Dominik Baldaufi.Foto: AFP/Scanpix
Doping
24. september 2020, 08:28

Austria uurija Seefeldi dopinguskandaalist: uurimine pole kaugeltki lõppenud (1)

"Uurimine Austrias pole kaugeltki lõppenud. Hiljuti küsitlesin kolme kahtlusalust uuesti," ütles operatsiooni Aadrilaskmine Austria-poolne juhtuurija Franz Schwarzenbacher eile Müncheni kohtus, kus toimus dopinguarst Mark Schmidti kaasuse neljas istung. 

Tõsi, nendel kahtlusalustel polevat otsest seost Erfurdi spordiarstiga, keda süüdistatakse vähemalt 150 dopinguepisoodis, vahendab Ran.de.

Schwarzenbacher avas natuke ka politseioperatsiooni, mis päädis eelmisel aastal Seefeldis põhja suusaalade MMil ja Saksamaal mitme inimese vahistamisega, tausta. Uurijad seirasid kahtlusaluste telefonikõnesid ja muid suhtluskanaleid ning kasutasid ka jälitamist.

Seefeldi MMi reidiga oli seotud 80 politseinikku, sealhulgas Austria eriüksus Cobra. "Mitte, et me oleks kartnud vägivallatsejaid, vaid korteril oli paks rauduks," sõnas Schwarzenbacher.

Väljaanne 24ur.com lisab, et doktor Schmidt tegi uurijate alguses kenasti koostööd. "Ta ütles meile nimesid, mida me varem ei teadnud," lausus Schwarzenbacher.