Nägemist, Luis! Suarez vahetab FC Barcelona särgi Madridi Atletico oma vastu.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. september 2020, 09:49

Itaalias skandaali sattunud Suarez vahetab hoopis Hispaania sees klubi

Itaalias kodakondsuseksamiga seotud skandaali sattunud Uruguay jalgpallikoondise ründaja Luis Suarez (33) siirdub seetõttu FC Barcelonast hoopis Madridi Atleticosse.

Kõik märgid näitasid, et Suarez liitub Torino Juventusega. Et üleminek teoks saaks, pidi Suarez hankima Itaalia kodakondsuse (Juventusel on väljastpoolt Euroopa Liitu pärit mängijate limiit täis). Sisuliselt oli uruguaylasel tarvis läbida keeleeksam, mida ta käiski eelmisel nädalal Perugias tegemas.

Suarez läbis selle vähem kui poole tunniga, mis tekitas võimudes kahtlusi, sest tavaliselt võtab kirjalikust ja suulisest osast koosneva B1-keeletesti täitmine enam kui tunni. Häda oli selles, et Suarez ei räägi sõnagi itaalia keelt, kuid Perugia ülikool lasi ta testist läbi. Nüüd uurib juhtunut politsei, kuid esialgu on fookus ülikooli, mitte Suareze ega Juventuse tegevusel.

Tulenevalt probleemist palkas Juventus endale hoopis Atletico ründaja Alvaro Morata ja Atletico Barcelonast Suareze. 

Kusjuures Barcelona ei tahtnud meest rivaali juurde lasta, kuid klubi presidendi ja Suareze advokaatide kohtumine lahendas tolle mure, vahendab ESPN. Atletico peab ründaja eest tasuma maksimaalselt 6 miljonit eurot.