Flora pääses Euroopa liigas play-offi, kus neid ootab Zagrebi DinamoFoto: Robin Roots
Jalgpall
24. september 2020, 22:53

BLOGI | Flora alistas penaltiseerias Malta meistri ja on võidu kaugusel Euroopa liiga alagrupiturniirist

FC Flora alistas Euroopa liiga kolmandas eelringis penaltitega Malta meistri Floriana ja on võidu kaugusel alagrupiturniirile pääsemisest.

Jalgpalli Meistrite liiga esimeses eelringis kaotas Flora 1 : 1 viigiga lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias Suduvale, kuid Eesti valitseva meistri hooaeg jätkus madalamas eurosarjas. Möödunud nädalal alistas Flora koduväljakul 2 : 1 KR Reykjaviki, neljapäeval seljatati 0 : 0 lõppenud mängu järel penaltitega Floriana.

Kohtumise avapoolaeg silmailu ei pakkunud. Florianal oli probleeme külaliste karistusalani jõudmisega ja Flora parimateks võimalusteks jäid paar pehmet kauglööki.

Esimesel poolajal vaid kaks pealelööki teinud Malta tiim alustas teist poolaega märgatavalt teravamalt, kuid Flora väravale liialt ohtlikuks ei muututud. Normaalaja parim võimalus tekkis 88. minutil Mark Anders Lepikul. Vahetusest sekkunud ründaja pääses seitsmelt meetrilt löögile, kuid ta lõi madalalt etteposti ja vastaste väravavaht oli tasemel.

Väravaid ei nähtud ka lisaajal, mistap selgus võitja penaltiseerias. Flora kaks esimest lööjat - Michael Lilander ja Vladislav Kreida - ei eksinud, kuid Floriana esimene penalti lendas üle ja teine Matvei Igoneni jalgadesse. Kuigi Markus Poom suutis penaltil eksida, siis Märten Kuusk ja Frank Liivak lõid pallid kindlalt võrku.

Penaltiseeria 4 : 2 võitnud Flora pääses Euroopa liiga play-offi ehk viimasesse alagrupiturniiri eelsesse ringi, kus nad kohtuvad Horvaatia meistri Zagrebi Dinamoga. Kui neljapäevase võidu eest teenis Flora umbes 300 000 eurot, siis horvaatide alistamise puhul ootaks neid alagrupiturniir ja vähemalt 3 miljonit eurot.

Eesti klubidest on varasemalt play-off mängu jõudnud Levadia 2009. aastal ja Nõmme Kalju 2013. aastal, kus nad kaotasid vastavalt Galatasarayle ja Dniprole. 

FC Floriana - Tallinna FC Flora 0 : 0 (penaltid 2 : 4)

22:39
Eigo Kaljurand

LIIVAK VAJUTAB PALLI KÜLJEVÕRKU JA FLORA VÕITIS PENALTISEERIA 4 : 2! SUPER! FLORA ON ESMAKORDSELT EUROOPA LIIGA PLAY-OFFIS JA SÕIDAB JÄRGMISEL NÄDALAL ZAGREBISSE!

22:38
Eigo Kaljurand

Vahetusest sekkunud Jan Busuttil näibki olevat penaltispetsialist, sest vajub tugevalt ja keskele. 3 : 2. Aga kui Liivak lööb ära, siis on Flora edasi...

22:37
Eigo Kaljurand

Märten Kuusk! Kaptenilt suurepärane penalti. Tugev, täpne ja seis 3 : 1. Kui Floriana eksib, siis on Flora edasi...

22:36
Eigo Kaljurand

Tiago Adan teeb Kreidat ehk ootab kuhu väravavaht vajub ja lööb teisele poole. 2 : 1

22:36
Eigo Kaljurand

Ai-ai, Poom lööb üsna keskele ja Akpan jääb ette. 

22:35
Eigo Kaljurand

Venancio lööb palli keskele, kuid Igoneni jalad jäävad ette! Seis tablool ikka 2 : 0 ja Flora on edasipääsule juba päris lähedal!

22:34
Eigo Kaljurand

Kreida tipib pikalt ja ootab kuni väravavaht vajub ning lööb teise nurka. 2 : 0!

22:33
Eigo Kaljurand

Keqi võtab ainult kaks sammu hoogu ja.... lööb palli üle! 

22:32
Eigo Kaljurand

Lilanderi löögile saab Akpan näpud vahele, kuid löök on nii tugev, et pall on võrgus. Flora 1 : 0

22:31
Eigo Kaljurand

Esimesena läheb lööma Flora, mis statistiliselt peaks neile väikese eelise andma...

22:30
Eigo Kaljurand

Suduva vastu lõid penalteid Vassiljev ja Sappinen, kes mõlemad võeti täna puhkama; Järvelaid, kes mängib nüüdseks Taanis ja Soomets, kes toona eksis. Päris põnev, kes on täna need viis meest, kes proovida saavad ja kas 20aastane Soomets on üks neist.

22:26
Eigo Kaljurand

LISAAEG ON LÄBI! 120 minuti jooksul väravaid ei nähtud ja võitja selgub penaltiseerias!

22:24
Eigo Kaljurand

Floriana vahetus: Jan Busuttil sisse, Leone välja. Eeldatavasti toodi Busuttil penalteid lööma, sest lisaaja lõpuni on vaid kaks minutit.

22:21
Eigo Kaljurand

HUHUH! Floriana ründaja Tiago Adan vajutab paarikümnelt meetrilt peale, kuid pall keris väga napilt ristnurgast mööda.

22:17
Eigo Kaljurand

On näha, et meestel on väljakul raske. Mõlema tiimi mängijatel vajuvad käed põlvedele ja igast puhkehetkest võetakse viimast. Lisaaega on mängida veel umbes kaheksa minutit

22:13
Eigo Kaljurand

Floriana on küll selle moega, et nemad läheksdi hea meelega penalteid lööma. Isegi kui nad oma väljakupoolel palli võitsid, siis rünnakusse ei liikunud keegi ja kõrgel oli vaid kaks meest. 

22:11
Eigo Kaljurand

Frank Liivak pääses viimaseks 15 minutiks sisse, välja tuli üsna nähtamatuks jäänud Sinjavski. Polnud Vlasi parim mäng, sest Malta seisis väga sügaval kaitses ja tema vajalikku ruumi täna ei tekkinudki.

22:09
Eigo Kaljurand

Silva karistuslöök jäi kinni Flora kaitsjate jalgadese ja see jäi esimese lisaja viimaseks võimaluseks. Väike joogipaus ning veerand tundi veel minna...

22:07
Eigo Kaljurand

105. minutil sai kaardi ka Kuusk. Flora neljast kaitsjast kolmel on nüüd kollane all. 

22:06
Eigo Kaljurand

104. minutil võttis kaardi Marcelo Dias. Tegu oli kohtumise kaheksanda kollase kaardiga.

Loe rohkem