Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi pole ametlikes mängudes varem omavahel kohtunud. Kas see juhtub Prantsusmaa lahtistel?Foto: Martin Ahven
Tennis
24. september 2020, 20:12

PÕNEV: Kontaveit ja Kanepi võivad minna Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis omavahel vastamisi

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlusel selgusid neljapäeval eestlannade Anett Kontaveidi (WTA 21.) ja Kaia Kanepi (WTA 106.) esimese ringi vastased. 

17. asetusega Kontaveit madistab avaringis kohaliku tennisisti Caroline Garciaga, kes hoiab WTA edetabelis 45. positsiooni. Naised on varem kohtunud kolmel korral, neist kahel on võitnud eestlanna. Viimati olid nad vastamisi paar nädalat tagasi, kui Rooma turniiri avaringis oli Kontaveit parem numbritega 6 : 3, 7 : 6. Antud paari võitja kohtub teises ringis Aliaksandra Sasnovitši (WTA 96.) ja Anna-Lena Friedsami (WTA 104.) kohtumise paremaga.

Ka Kaia Kanepi on esimese ringi vastasega tänavu juba kohtunud, kui tšehhitar Maria Bouzkova (WTA 46.) võitis Brisbane's eestlannat 7 : 5, 6 : 3. Teises ringis läheb antud paari võitja Margarita Gasparyani (WTA 122.) või Elise Mertensiga (WTA 20.).

Ideaalis võiks põnevaks minna kolmandas ringis, sest loosi tahtel võivad eestlannad seal kokku minna. Kuigi mõlemad naised on aastaid tenniseturniiridel mänginud, siis ametlikus matšis pole 24aastane Kontaveit ja temast 11 aastat vanem Kanepi kunagi vastamisi läinud. 

Ajalooliselt pole Prantsusmaa lahtised Kontaveidile sobinud, sest teisest ringist kaugemale on ta jõudnud ta vaid korra. Kanepi on turniiril jõudnud kahel korral, 2008. ja 2012. aastal, veerandfinaali.