Ronnie O'Sullivan.Foto: PA Images / Scanpix
Spordivaria
25. september 2020, 18:00

ŠOKK! Äsja maailmameistriks tulnud legend kaotas tundmatule teismelisele (1)

Suvel kuuendat korda snuukri maailmameistriks kroonitud Ronnie O'Sullivan astus pärast triumfi esimest korda taas areenile ja sai kirja täieliku šokk-kaotuse.

Austrias toimuval Euroopa Mastersil jäi ta 4 : 5 alla 18aastasele Aaron Hillile. Iirlane oli veel eilseni profisnuukris täiesti tundmatu nimi. Ta võitis tänavu märtsis Euroopa U21 EMi ja sai seeläbi kaheks aastaks võimaluse osaleda profiturniiridel. Nüüd tegi ta juba tuule alla mehele, keda peetakse kõigi aegade parimaks. Hill on O'Sullivanist 26 aastat noorem. Kui Hill 2002. aastal ilmavalgust nägi, oli O'Sullivan juba maailmameister ja täielik superstaar.

„Olen sõnatu. Ronnie on mu iidol, kuid tegelikult ei tulnud ma siia lihtsalt rõõmu tundma, et olla temaga samal areenil, vaid tahtsin ikka võita. Mul on tohutult hea meel nii enda kui ka kogu perekonna üle. Mu telefon läks hulluks, kui matš lõppes,“ rääkis Hill The Sunile.

O'Sullivan ei teinud kaotusest suurt numbrit: „Mul olid oma võimalused, aga kui jätad need kasutama, siis juhtuvadki sellised asjad.“

Kõik see toimus legendi esimesel turniiril pärast võidukat MMi, kus O'Sullivan kirjutas taas ajalugu ümber. Kuues MM-tiitel kõlab veel võimsamana, kui võtta arvesse, et esimese võitis ta 19 aasta eest. Esimene suur triumf pärineb koguni 27 aasta tagant, kui ta alistas 1993. aasta UK Championshipi finaalis 10 : 6 Stephen Hendry.

Ühtlasi võitis O'Sullivan oma karjääri 37. ranking-turniiri ning möödus selles arvestuses Hendryst. Võrdluseks, O'Sullivani kangetest konkurentidest on John Higgins 30, Mark Williams 22, Neil Robertson 18 ja Mark Selby ning Judd Trump 17 peal.

Lisaks tõusis Rakett, just nii kõlab legendi hüüdnimi, vanimaks maailmameistriks pärast Ray Reardoni triumfi 1978. aastal, mil O'Sullivani õpetaja oli 45aastane.