Thierry Neuville (vasakul) ja Nicolas Gilsoul. Foto: Mari Luud
WRC
26. september 2020, 14:37

Pettunud Thierry Neuville: olin Türgi rallil tugevaim, kuid siiski ei võitnud

Eelmisel nädalavahetusel Türgi rallil üldarvestuses teiseks jäänud, punkikatse võitnud ja kokku 23 silma noppinud Thierry Neuville ei jäänud tulemusega rahule. Eesmärgiks oli ikkagi võita.

Hyundai piloot juhtis etappi reedese esimese kiiruskatse järel ning hoidis liidrikohta ka laupäeval, ent pühapäeva hommikul purunes belglasel rehv ning ta pidi katse ajal rattaid vahetama. Mõistagi kulus selle tõttu piisavalt aega, et loovutada ralli esikoht.

"Lootsin etapi võita. Pärast kõike, mis eelmistel aastatel meiega juhtunud oli, uskusin tõesti, et esimene kohta on tänavu meie oma. Jõudsime küll lähedale, kuid ei saavutanud seda. Olin purunemise tõttu pettunud. Olime keset teed ning tundus, nagu kontrollisime sõitu, kuid me polnud ainsad, kel rehvidega halba õnne oli," lausus belglane WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

Neuville vähendas siiski liidritega vahet. Kui enne Türgi rallit edestas teda 37 silmaga Sebastien Ogier, siis nüüd juhib MM-sarja Elfyn Evans, viiendat positsiooni hoidev Hyundai piloot kaotab talle 32 punktiga. 

"On ka positiivset. Hea, et oleme Ogier'le ja [Ott] Tänakule lähemal. Suutsin teise koha tagasi võita. Arvan, et tegime Türgis suurepärast tööd, vältisime eksimusi ning tulime etapiga toime. Olime tugevaimad, kuid ei võitnud. Kuid nüüd keskendume Sardiiniale. Läheme teele viiendana ning see peaks sõltuvalt ilmast olema hea," lisas Neuville.

Kui mullu piirdus ta Sardiinias kuuenda kohaga, siis 2018. aastal alistas ta pingelises duellis 0,7 sekundiga Ogier' ning võttis etapivõidu.