Henri Anier skooris Kalevi vastu kahel korral, kuid vahetati vigastuse tõttu juba 44. minutil väljaFoto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
26. september 2020, 18:08

Viljandi ja Kuressaare tegid kümne aasta jooksul esimese viigi, Paide seljatas Kalevi

Eesti jalgpalli meistriliigas mängitakse sellel nädalavahetusel 22. voor. Flora euroedu tõttu lükati edasi nende mäng Levadiaga, kuid ülejäänud kaheksa meeskonda tulevad väljakule.

22. voorus tegid otsa lahti Viljandi Tulevik ja Kuressaare. Kuigi kohtumist domineerisid saarlased, siis skoori avas kodumeeskond, kui Herol Riiberg realiseeris 31. minutil Sander Kapperi teenitud penalti.

Teine poolaeg oli kestnud neli minutit, kui Kuressaare sai oma tahtmise ja Ranon Kriisa koll tõi tabloole viigi. Kuigi mõlemad meeskonnad tabasid matšis korra väravaposte, siis rohkem võrku ei sahistatud. Viimati mängisid satsid viiki 2010. aasta aprillis, peale seda oli Tulevik võitnud 11 ja Kuressaare 7 korral.

Päeva teises mängus alistas Paide Linnameeskond kindlalt 4  : 1 Tallinna Kalevi. 18. ja 36. minutil realiseeris Hendri Anier Andre Frolovi eeltööd väravateks.

Kuigi Kalev lõi 41. minutil ühe värava tagasi, siis teise poolaja alguses tegid Deabease ja Edgar Turi kollid sotid lõplikult selgeks. Liigatabelis teisel kohal olev Paide tõusis Florast kümne punkti kaugusele, kuid liidritel on üks mäng vähem peetud. Kalev on tabeli kindel punane latern ja suure tõenäosusega kukub järgmiseks aastaks esiliigasse.

Pühapäeval madistavad omavahel Tallinna Legion ja Tartu Tammeka ning Nõmme Kalju ja Narva Trans.

Viljandi Tulevik - Kuressaare  1:1 (1:0)
31. (pen) Herol Riiberg - 49. Ranon Kriisa

Paide Linnameeskond - JK Tallinna Kalev 4:1 (2:1)
18., 36. Henri Anier, 53. Deabeas, 60. (pen) Edgar Tur - 41. Tanel Tamberg

Standings provided by SofaScore LiveScore