Kalev/Cramo peatreener Roberts ŠtelmahersFoto: Robin Roots
Korvpall
26. september 2020, 22:12

BLOGI JA VIDEO | Kalev/Cramo näitas Zeniidile hambaid, kuid kaotas kohtumise kaheksa silmaga

Korvpalliklubi Tallinna Kalev/Cramo pidas laupäeval VTB Ühisliigas hooaja avamängu, kui Peterburis kaotati sealsele Zeniidile 83 : 91.

Kalev/Cramo alustas kohtumist Euroliigas palliva Zeniidi vastu suurepäraselt ja Marcus Keene'i üheksa punkti najal juhiti avaveerandi keskpaigas 15 : 11. Seda edu suudeti hoida esimese veerandi lõpuni ja väikesele puhkepausile mindi seisult 23 : 21. Sealjuures esimesel kümnel minutil sopsas Tallinna tiim kümnest kolmesest kuus, aga tabati vaid üks kahepunktivise.

Poolajale mindi juba kodumeeskonna 46 : 41 eduseisus, väga palju pahandust tegi vastaste tagamängija Austin Hollinsi. Kohtumise lõpuks üheksa kolmest tabanud ja 27 silma toonud tagamängija viskas 18 neist esimesel kahekümnel minutil.

Kuid Kalev tuli veel mängu tagasi. Suuresti trio Marcus Keene - Gabe Bealer - Deivin Thomase soorituste najal tuli Eesti klubi järgi ja läks korraks nelja silmaga ette (59 : 55), kuid viimast veerandaega alustati Zeniidi napis 64 : 63 eduseisus.

Lõpuks võttis tugevam siiski oma. Kuigi Sten Soku kolmepunktiviske järel jõudis Kalev veel 75 : 75 viigini, siis sellele järgnes kodusatsi 10 : 2 spurt ning sellega oli mäng sisuliselt tehtud. 

 

Peterburi Zenit võitis kohtumise 91 : 83, üleplatsimeheks kerkinud Hollinsit toetasid 13 punktiga Willy Baron ja Mateusz Ponitka. Kalev/Cramo säravaim mängumees oli 175 cm pikkune mängujuht Marcus Keene, kes tõi 27 punkti (visked platsil 9/13) ja andis  8 resultatiivset söötu. Gabe Bealer toetas teda 19 ning Deivin Thomas ja Kregor Hermet 12 silmaga.  Osaliselt sai Eesti meeskonnale saatuslikuks lauavõitlus, sest Zenit korjas 13 ründelauda, aga Kalev vaid 3.

Kalev/Cramo Ühisliiga hooaeg jätkub eedatavasti 5. oktoobril, kui kohtutatakse Moskva oblasti Himkiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
21:50
Eigo Kaljurand

LÄBI! ZENIT VÕITIS MÄNGU 91 : 83

Kalevi poolelt tõi Marcus Keene 24, Gabe Bealer 19 ning Deivin Thomas ja Kregor Hermet 12 punkit. Peterburi kõige teravam mees oli üheksa kolmest tabanud Austin Hollins 27 silmaga, teda toetasid 13 punkti toonud Willy Baron ja Mateusz Ponitka.

21:45
Eigo Kaljurand

Aeg võeti maha, kuid miskipärast ei läinud Kalev tegema kiiret viga. Lõpuks see tehti, kuid siis oli mäng tehtud... 

21:44
Eigo Kaljurand

Oi-oi, kas läheb veel mänguks? Hermet laksab veel ülikaugelt, kuid varvas oli napilt kolmesejoonel. Seis 82 : 89, kuid mängida veel pool minutit.

21:42
Eigo Kaljurand

Hermet sopsab kolmese, seis 80 : 89, kuid mängida vähem kui minut.

21:41
Eigo Kaljurand

Kalev võttis aja maha, kuid rünnakul eksitakse. Eksivad ka Peterburi mängijad, aga taas nopivad nad ründelaua ja pall pannakse rahulikult korvi. Vahe kümme punkti ja nüüd on see mäng tehtud...

21:39
Eigo Kaljurand

Oeh... Kalev kaotab rumalalt palli ja Zenit leiab rünnakul üles nurka vabaks unustatud Austin Hollinsi. Mehe üheksas kolmene viib Peterburi ette 85 : 77. Kas see oli lõplik nael Kalevi kirstu või suudetakse veel tagasi tulla? Mängida on veidi üle kahe minuti.

21:37
Eigo Kaljurand

Keene toob Kalevi kolme punkti kaugsele, kuid taas ei saada kaitselauda kätte ja Poythress surub palli pealt. Mängu lõpuni 2.20, Zenit peale viiega.

21:37
Eigo Kaljurand

Kalevi tsentrile Devin Thomasele ründeviga ja mõned sekundid hiljem teeb ta kaitses vead. Thomas asendati platsil Hermetiga, aga Poythress tabab mõlemad vabavisked ja Zenit peal 80 : 75

21:35
Eigo Kaljurand

Kurat võtaks. Hollins saab taas vabalt kolmese visata ja mees tabab oma kaheksanda kaugviske. Zenit peal 78 : 75. Aga Kalevil kaitselt täiesti lubamatu tegutsemine. Hollinsile ei tohi täna ruumi jätta...

21:33
Eigo Kaljurand

Sten Sokk unustatakse kolmese joone taha vabaks ja sellist võimalust ei jäta eestlane kasutamata. 75 : 75 viik!

21:32
Eigo Kaljurand

Kalevil on platsil Keene, kellel on neli viga. Samuti nelja veaga Nurger ja Hermet on pingil, mistap mängib Kurbas number nelja kohal. 

21:31
Eigo Kaljurand

Poola koondislane Ponitka viis kodumeeskonna taas viiega ette, kuid Bealer noppis ründepalli ja viskas palli pöördelt sisse. Zenit peal 73 : 70

21:29
Eigo Kaljurand

Kurbas tabab mõlemad vabavisked, Zenit ees 71 : 67, mängu lõpuni 6.40

21:26
Eigo Kaljurand

Pangose kolmene ja Poythressi tabavad vabavisked viivad Peterburi taas viiega ette. Kuigi Kalevil pall liigub väga kenasti, siis pole suudetud vabadelt kohtadelt palle sisse panna.

21:21
Eigo Kaljurand

Marcus Keene! Mees paneb pettega Zenidi mängija Ponitka põlvili ja sopsab kolmese! Tablool 66 : 66 viik.

21:17
Eigo Kaljurand

Zenit paneb 7 punkti järjest ja läheb taas kolmega ette, aga Hermet võitleb korvi all mehiselt ja upitab palli korvi, millega kolmas veerand aega ka lõpeb. Zenit 64 - Kalev 63. 

21:15
Eigo Kaljurand

Kuigi Zenit paneb rünnakul kaks vabaviset sisse, siis Keene leiab taas korvi alt Bealeri ja Kalev ikka neljaga peal. Keene on lisaks 19 punktile andnud juba 7 resultatiivset söötu. Kui see jänki samas tempos jätkab, siis on Kalevil varsti Euroopa tippklubid ukse taga.

21:12
Eigo Kaljurand

Gabe Bealer sopsab kolmese ja Kalev ees 59 : 55!

21:12
Eigo Kaljurand

Zenit eksib täna müstilistes kohtades. Imelise käega Pangosel oli kaks vabaviset, aga viskas need mööda. Kalevil suutsid järjepanu skoorida Keene ja Thomas ning vahepeal kolmepunktilisse kaotusseisu jäänud Kalev on ees 56 : 55

21:07
Eigo Kaljurand

Pangos viib Zenidi taas ette ja peagi tuli Rauno Nurgerile neljas viga, kuid Leedu koondislane Guidatis paneb mõlemad vabavisked mööda ning järgmisel rünnakul paneb Kurbas koos veaga kolmese sisse. Kahjuks ei taba ka eestlane vabaviset, kuid Kalev taas 52 : 51 peal

Loe rohkem